Salonkee Nieuws
Hoe kun je vooruitbetalingen gebruiken om de inkomsten van je salon te garanderen?
Hoe kun je vooruitbetalingen gebruiken om de inkomsten van je salon te garanderen?

Vergeet inkomstenderving doordat afspraken niet worden nagekomen of op het laatste moment worden afgezegd.

Marketing avatar
Geschreven door Marketing
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze tutorial leiden we je door het gebruik van de nieuwe Salonkee-functie: aanbetalingen. Met aanbetalingen kun je klanten vragen een bepaald bedrag vooruit te betalen wanneer ze online een afspraak boeken. Hiermee kunt u de betrouwbaarheid van uw klanten garanderen en het risico op gemiste afspraken of annuleringen op het laatste moment verminderen.

1. Ga naar de instellingen van je salon

Log in op je Salonkee account

Eenmaal ingelogd, ga naar "Instellingen".

2. Configureer stortingen

In het "Online betalingen" menu, scroll naar beneden, naar diensten.

Uw huidige online betaalmethode kan anders zijn, waardoor klanten geen aanbetaling hoeven te doen bij het online boeken. Neem contact met ons op om gebruik te maken van aanbetalingen.

Let op: u moet "online betalen" activeren om gebruik te kunnen maken van aanbetalingen. Neem ook contact op met ons Klanten succesteam om online betalingen te activeren.

3. Regels voor aanbetalingen te configureren

Zodra je aanbetalingen hebt geactiveerd, kun je de regels configureren volgens welke een klant een aanbetaling moet doen. Klik op de knop "Wijzigen" om de regels te configureren.

Er zijn twee verschillende opties:

a. Optie 1: Alle klanten moeten een aanbetaling doen als ze online boeken.

b. Optie 2: Aangepaste regels waarbij je specifieke voorwaarden kunt kiezen voor klanten die een aanbetaling moeten doen als ze online boeken.

4. Het aanbetalingsbedrag en de annuleringsvoorwaarden instellen

Als je optie 1 kiest ("Aanbetaling verplicht voor alle online boekingen") :

Definieer het bedrag van de aanbetaling als een percentage van de totale kosten van de boeking (bijv. 20%).

Configureer het annuleringsbeleid volgens het aantal dagen voor de afspraak dat klanten kunnen annuleren en hun aanbetaling terugbetaald krijgen.

Als u optie 2 kiest (aangepaste aanbetalingsregels):

a. Pas aanbetalingseisen aan voor specifieke scenario's, zoals verplichte aanbetalingen voor nieuwe klanten, boekingen boven een bepaald bedrag of bepaalde diensten.

b. Voeg indien nodig klanten en diensten toe aan de lijst met aangepaste regels.

5. Boekingservaring voor klanten

Als klanten online een afspraak boeken, zien ze tijdens het boekingsproces het bedrag van de aanbetaling die ze moeten betalen.

Ze worden ook geïnformeerd over de annuleringsvoorwaarden en de voorwaarden voor terugbetaling van hun aanbetaling.

6. Aanbetalingen beheren

In de kalenderweergave van uw Salonkee account kunt u de komende afspraken zien waarvoor aanbetalingen zijn gedaan. Deze afspraken worden gemarkeerd met een groen pictogram en er staat "Storting betaald".

Aan het einde van een afspraak wordt het bedrag van de aanbetaling afgetrokken van de eindfactuur en wordt het saldo zoals gebruikelijk gefactureerd.

7. Een afspraak waarvoor een aanbetaling is gedaan annuleren of verzetten

Als u een afspraak waarvoor een aanbetaling is gedaan moet annuleren of verzetten, kunt u de klant annulerings- of verzettings kosten in rekening brengen volgens de regels die u hebt opgesteld.

U kunt ervoor kiezen om de aanbetaling te behouden als vergoeding of om deze terug te betalen aan de klant.

8. Bekijk transactiegeschiedenis

Salonkee houdt een transactiegeschiedenis bij, met twee transacties voor elke aanbetaling:

a. De initiële aanbetaling betaald door de klant op het moment van het boeken.

b. De betaling van het resterende saldo, gefactureerd wanneer de klant de vestiging verlaat op de dag van zijn afspraak.

En dat is alles! Je hebt met succes deposito's ingesteld in je Salonkee account. Dankzij deze functie kun je zorgen voor een betrouwbaarder boekingsproces en de impact van no-shows op de omzet van je salon verminderen.

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons Customer Success team via chat.