Betalingsterminal & Online Betalingen
Hoe geeft u de klant de keuze om online (of in het salon) te betalen?
Hoe geeft u de klant de keuze om online (of in het salon) te betalen?

Bespaar tijd bij het afrekenen door uw klanten de mogelijkheid te geven om online te betalen.

Lee Gagliardi avatar
Geschreven door Lee Gagliardi
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voorwaarde

Let op: deze functie is enkel beschikbaar met de "Payments"-module. Indien u geïnteresseerd bent in deze functie en u nog geen "Payments"-klant bent, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen zodat u kunt profiteren van alle voordelen! 😀

Indien de "Payments"-module geactiveerd is, maar uw "Payments"-rekening nog niet geconfigureerd is, gelieve dit te doen door de in dit artikel beschreven stappen te volgen.

Procedure

Om de klant de keuze te geven zijn creditcard achter te laten bij de online boeking, volgt u gewoon deze stappen:

• Ga naar "Mijn Salon".

• Klik in de rubriek "Betalingen" aan de linkerkant op "Online betalingen".

• Klik daarna onder "Diensten", op "Bewerking".

• Selecteer vervolgens 'Optioneel'

Met de activering van deze optie, laat u gewoon de keuze aan de klant om rechtstreeks te betalen in de salon (het gebruikelijke geval) of om zijn kredietkaart achter te laten bij de online boeking (zie onderstaande afbeelding die weergeeft wat de klant zal zien) :

Het voordeel van het achterlaten van een kredietkaart is dat het leven voor u én uw klant gemakkelijker wordt wanneer het gaat om betalingen!

Let op: het bedrag wordt enkel op de kredietkaart "geblokkeerd". De definitieve betaling wordt pas op de dag van de afspraak aan de kassa uitgevoerd.

Bijgevoegd vindt u een artikel dat uitlegt hoe gemakkelijk het innen is wanneer een klant besluit zijn kaart achter te laten wanneer hij online boekt.

Ga nog een stap verder in deze functie en activeer en stel een annulering en/of no-show bescherming in! Dit artikel legt u uit wat dit is en hoe u het kunt activeren.