Hoe flexibele of variabele uren per werknemer definiëren met Salonkee?
Hoe flexibele of variabele uren per werknemer definiëren met Salonkee?

Definieer gemakkelijk flextijd voor elke werknemer.

Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voorwaarde

Behalve dit artikel over personeelsroosters zijn er nog twee andere artikelen over hetzelfde onderwerp die nuttig kunnen zijn:

Procedure - flexibele tijd definiëren per werknemer

2 Voorbeelden om deze functionaliteit te begrijpen:

• De werknemer werkt doorgaans van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur. Deze persoon begint echter om de twee weken enkel op donderdag en vrijdag om 10 uur - dit is voor het hele jaar;

• Een werknemer werkt de ene week van 8 tot 15 uur van maandag tot vrijdag en de volgende week van 9 tot 16 uur. Dus het schema verandert elke week van 8.15 uur tot 9.00 uur tot 16.00 uur en dan weer terug naar 8.00 uur tot 15.00 uur, enz.

Om de schema's voor deze twee voorbeelden, of elk ander voorbeeld dat in dezelfde richting gaat, vast te stellen, moet u als volgt te werk gaan:

• Open "Mijn Salon";

• Klik op "Werknemers";

2 stappen zijn nu nodig: Definieer eerst een klassiek schema en voeg dan de uitzonderingen toe waarbij het schema per dag verandert

• Om een klassiek rooster te definiëren, begint u met te klikken op de begindatum van het rooster in de regel van de werknemer;

• Klik eerst op "Start een nieuw weekschema";

• Geef hier vervolgens aan hoe de persoon vanaf de datum in kwestie zal werken (laten we het voorbeeld nemen waarbij de werknemer werkt van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur):

• Klik op "Bevestigen" om deze eerste stap te voltooien;

• Laten we nu overgaan tot de tweede stap, namelijk het definiëren van de uitzonderingen. In ons eerste voorbeeld is de uitzondering om elke twee weken te werken, op donderdag en vrijdag, te beginnen om 10 uur en niet om 9 uur;

• In dit geval klikken we op de datum van donderdag over twee weken;

• Klik vervolgens op "Individuele werktijden aanpassen";

• Voer eerst de nieuwe tijd in (10 uur en niet 9 uur zoals gewoonlijk);

• Selecteer vervolgens de frequentie (in dit geval is het om de 2 weken te herhalen tot het einde van het jaar):

• Merk op dat indien u geen einddatum heeft voor dit type schema, u gewoon het jaar 2030 als einddatum kunt nemen;

• Klik op "Bevestigen" om de bewerking voor alle 2 de donderdagen af te ronden en doe precies hetzelfde voor de 2 vrijdagen.

In dit geval worden de donderdagen en vrijdagen waarop het rooster verandert, weergegeven door een blauw vlak in het werknemersdossier (in plaats van de groene kleur die voor het basisrooster geldt):

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw consultant of stuur ons een e-mail via contact@salonkee.nl (Nederland) of contact@salonkee.be (België). De eenvoudigste manier om met ons contact op te nemen is via de chat die u lanceert: