Hoe de uurroosters per werknemer definiëren of herdefiniëren met Salonkee?
Hoe de uurroosters per werknemer definiëren of herdefiniëren met Salonkee?

Definieer of herdefinieer gemakkelijk de uurroosters van uw werknemers vanaf een bepaalde datum.

Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voorwaarde

In dit artikel vindt u uitleg over de vaststelling of wijziging van de roosters van uw werknemers vanaf een bepaalde datum.

Er zijn ook twee andere artikelen die nuttig kunnen zijn voor ditzelfde onderwerp, namelijk :

In dit artikel zullen wij, wat de definitie van dienstregelingen per medewerker betreft, twee verschillende scenario's toelichten:

Procedure - Vaststelling van de gewoonlijke werkuren (normale dienstregeling)

Om de regelmatige werktijden vast te leggen, doet u het volgende :

• Open "Mijn Salon";

• Klik op "Werknemers";

• Klik in de lijn van de werknemer in kwestie op de begindatum (u kunt de weken wijzigen en er doorheen navigeren met de pijltjes rechtsboven in het scherm);

• Klik nu op "Start een nieuw weekschema";

• Geef hier aan hoe de persoon zal werken vanaf de datum in kwestie (hier als voorbeeld vanaf 22 juni 2021) en voeg desgewenst lunchpauzes toe;

• Klik op "Bevestigen" om de bewerking te voltooien

BELANGRIJK: Indien uw werknemer zijn/haar uurrooster vanaf een bepaalde datum in de toekomst moet wijzigen, moet u op de begindatum van de roosterwijziging klikken en op dezelfde manier te werk gaan als hierboven uitgelegd.

De dag waarop de werknemer begint te werken op de nieuw ingestelde tijd zal zichtbaar zijn door een kleine paarse pijl links van het blok zoals dit:

Merk op dat het deze tijden zijn die de beschikbaarheid in de kalender zullen bepalen (de witte en grijze gebieden in de kalender)!

Procedure - (Uitzonderlijk) wijzigen van een individueel rooster

Voorbeeld: Een werknemer werkt gewoonlijk niet op woensdag. Maar op een bepaalde woensdag wilt u dat deze werknemer beschikbaar is.

In dit geval, heeft u twee keuzes:

• Breng de wijziging aan vanuit het werknemersbestand (dezelfde tabel als uitgelegd in het eerste deel van dit artikel)

• Breng de wijziging rechtstreeks in de agenda aan.

1. Wijzig roosters in het werknemersbestand

Volg de onderstaande stappen:

• Klik op "Mijn Salon";

• Klik op "Werknemers";

• Klik in de lijn van de werknemer in kwestie op de datum waarvan u het rooster uitzonderlijk wenst te wijzigen;

• Klik dan op "Individuele werktijden aanpassen";

• Voer eerst het nieuwe schema in;

• Kies vervolgens de frequentie:

Frequentie

• Je hebt vier opties: Wijzig het schema alleen voor de dag in kwestie (eerste punt), herhaal het over meerdere weken (tweede punt), wijzig een reeks dagen tegelijkertijd (derde punt) of wijzig het schema voor heel specifieke dagen (vierde punt).

• Het tweede punt is erg handig voor het instellen van weken met een flexibel rooster (weken met een "A" rooster en weken met een "B" rooster). Hoe je dit doet en meer informatie over dit onderwerp vind je in dit artikel: https://intercom.help/salonkee/de/articles/5349676-wie-kann-ich-mit-salonkee-wochentliche-arbeitszeiten-pro-mitarbeiter-festlegen

• Het derde punt is meer geschikt als het gaat om een incidentele verandering die zich uitstrekt over meerdere opeenvolgende dagen;

• Het vierde punt is meer geschikt als de werknemer een specifiek werkrooster heeft voor zeer specifieke data.

• Klik op "Bevestigen" om het proces af te ronden.

2. Een uurrooster rechtstreeks vanuit de agenda bewerken

Wij raden u aan deze methode enkel te gebruiken indien u het uurrooster voor één enkele dag wilt wijzigen. Voor alle andere scenario's gebruikt u de in het eerste punt beschreven methode.

In dit geval sleept u de grijze vlakken naar boven of beneden om een dag te openen of te sluiten, zoals in deze video wordt getoond:

U kunt deze functie ook gebruiken om een hele dag te blokkeren indien één van uw werknemers die dag uitzonderlijk afwezig is.

In beide gevallen zal het feit dat het rooster op een stipte manier is gewijzigd, worden weergegeven door een blauw vlak in het werknemersdossier (in plaats van de groene kleur die voor de basisroosters geldt):

Indien u vragen heeft, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met uw Salonkee-contact of stuur gerust een e-mail naar contact@salonkee.com. De gemakkelijkste en snelste manier om contact met ons op te nemen is via de chat, die u zelf kunt starten :

• Klik op uw profiel, rechtsboven in uw venster;

• Klik dan op "Ik heb hulp nodig";

• Klik tenslotte op "Stuur ons een bericht".

Zo komt u in contact met ons supportteam dat zo snel mogelijk zal proberen te reageren!

Tot ziens,

Het Salonkee team