Hoe een werknemer toevoegen (en de instellingen bepalen) met Salonkee?
Hoe een werknemer toevoegen (en de instellingen bepalen) met Salonkee?
Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Procedure - Hoe een nieuwe werknemer toevoegen

Om een nieuwe werknemer in te geven, gelieve deze stappen te volgen:

• Ga naar "Mijn Salon";

• Ga dan naar "Werknemers" aan je linkerkant;

• Hier beheert u het aantal medewerkers alsook hun basisinformatie (werktijden, lunchpauzes, enz.);

• Om een nieuwe medewerker toe te voegen, begint u met het klikken op de "+" rechtsboven (of linksonder) van uw venster;

• Begin dan met het invoeren van de voor- en achternaam;

• Definieer of deze medewerker zijn kolom in de kalender zal hebben of niet door het vakje "Toon in agenda" aan te vinken (voorbeeld: als het enkel een beheerder is die de verschillende toegangen heeft maar geen kolom in de kalender nodig heeft, kunt u dit vakje uitvinken);

• Geef nu de werktijden aan in de rubriek "Werkuren".

Info: Houd er rekening mee dat de basiswerkuren hier moeten worden ingevuld. De uren waarop de werknemer waarschijnlijk aanwezig is in de salon. Als u het ene of het andere schema van tijd tot tijd moet aanpassen, kunt u dat rechtstreeks vanuit de agenda doen.

Opgelet : Indien een werknemer uitzonderlijk bijvoorbeeld op een zondag moet werken, is het niet hier dat u dit moet aanduiden maar wel rechtstreeks in de agenda.

• U kunt ook de pauzes aangeven in de rubriek "Pauze", maar u bent niet verplicht dit te doen. Indien u het vinkje bij "Pauzes" weghaalt, kunt u de lunchpauzes ook direct in de dagagenda vastleggen (afhankelijk van de afspraken).

• Ga nu naar het tabblad "Online boekbaar & diensten";

• Begin met aan te geven of deze persoon al dan niet online reserveringen accepteert door het vakje "Kan online reservaties ontvangen" aan te vinken;

• Als de medewerker online boekingen accepteert, geef dan aan voor welke diensten deze medewerker online boekingen accepteert (alleen mogelijk als de diensten eerder zijn gedefinieerd - Indien het de eerste keer is dat u Salonkee gebruikt en er geen diensten zijn ingevoerd, kunt u bij het aanmaken van een dienst aangeven welke medewerkers online boekingen voor een dienst accepteren);

• Klik ten slotte op de foto tussen de naam en de voornaam om een foto van de medewerker in te voeren (zichtbaar in uw agenda, maar niet voor de gebruiker die online boekt);

• Klik op "Bevestigen" linksonder om de bewerking af te ronden.

Hieronder een video die u deze handeling toont:

Procedure - De variabelen/informatie van een werknemer wijzigen

Om de informatie van een medewerker te wijzigen, doet u het volgende:

• Ga naar "Mijn salon";

• Onder "Werknemers";

• Klik vervolgens op de edit-knop (oranje vierkantje) naast de naam van de werknemer in kwestie;

• Het is in dit profiel dat u het volgende zult kunnen wijzigen:

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw consultant of stuur ons een e-mail op contact@salonkee.com. De eenvoudigste manier is om contact met ons op te nemen via de chat die u gemakkelijk zelf opent: