Alle collectiesSalonkee Nieuws | Nieuwe functies
Instellen van de Google-knop ‘Online boeken’

Ontdek of uw salon in aanmerking komt voor de Google-knop 'Online boeken’ op uw Google-bedrijfsprofiel en hoe u deze knop kunt instellen.

Marketing avatar
Geschreven door Marketing
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met trots kunnen we zeggen dat Salonkee een officiële Google Partner is voor het implementeren van de knop 'Online boeken’ op uw Google-bedrijfsprofiel. Dankzij deze samenwerking kunnen we deze functie voor salons activeren op het Salonkee- platform.

Wat is de Google-knop 'Online boeken'?

Deze knop stuurt mensen rechtstreeks vanuit uw Google-bedrijfsprofiel door naar uw Salonkee-pagina, waardoor de kans op boekingen groter is.

Instellen van de Google-knop 'Online boeken':

Stap 1: Controleer of de knop 'Online boeken' al op uw Google-bedrijfsprofiel geactiveerd is

Salonkee heeft deze functie voor veel salons al automatisch geactiveerd. Op deze manier kunt u controleren of dat ook voor uw salon het geval is:

• Ga naar Google Maps.

• Zoek de naam en het adres van uw salon.

• Klik op het betreffende resultaat: de knop 'Online boeken' staat boven de informatie van uw salon.

Heeft u geen Google-knop 'Online boeken'?

Hier volgen drie mogelijke redenen waarom:

1. U heeft geen Google-bedrijfsprofiel of heeft het nog niet opgevraagd. Maak een profiel aan (Stap 2) en ga dan verder naar Stap 4 van dit artikel.

2. We konden uw Google-bedrijfsprofiel niet automatisch koppelen met de informatie die we hebben op Salonkee. Ga verder naar Stap 4 van dit artikel.

3. Uw bedrijfscategorie is niet geschikt: Google heeft diverse bedrijfscategorieën gedefinieerd die in aanmerking komen voor de knop 'Online boeken’. Raadpleeg Stap 3 van dit artikel voor meer informatie.

Stap 2: Maak uw Google-bedrijfsprofiel aan of werk hem bij

Om de Google-knop 'Online boeken' te activeren, moet u eerst een Google-bedrijfsprofiel hebben met een adres en telefoonnummer die overeenkomen met die in uw Salonkee-profiel.

1: Log in met uw bestaande Google-bedrijfsprofiel of maak een account aan.

2: Controleer of de adresgegevens kloppen. Controleer of het adres van uw salon op uw Google-bedrijfsprofiel overeenkomt met dat van uw Salonkee-profiel op webpagina.

3: Controleer of de contactinformatie klopt. Controleer of het telefoonnummer van uw salon op uw Google-bedrijfsprofiel overeenkomt met dat van uw Salonkee-profiel op de webpagina.

Stap 3: Controleer uw bedrijfscategorie

Niet alle salons komen in aanmerking voor de Google-knop 'Online boeken'. Deze functie is enkel beschikbaar voor salons met een Google-bedrijfsprofiel in een categorie die hiervoor geschikt is.

❗Belangrijke opmerking:

Google bepaalt welke bedrijfscategorieën in aanmerking komen voor deze functie - Salonkee heeft hier dus geen invloed op. Indien uw salon niet onder een geschikte categorie valt, heeft u geen toegang tot deze functie.

Categorieën die in aanmerking komen, zijn:

• Barbier

• Bikram yoga-studio

• Centrum voor tatoeageverwijdering

• Kapper

• Gezondheidsspa

• Gezondheids- en schoonheidswinkel

• Huidverzorgingskliniek

• Leverancier van hairextensies

• Make-upartist

• Massage spa

• Massagetherapeut

• Mondhygiënist

• Nagelstudio

• Ontharingsservice

• Ontharing met elektrolyse

• Permanente make-up kliniek

• Podotherapie

• Pruikenwinkel

• Sauna

• Saunaclub

• Spa en gezondheidsclub

• Sportmasseur

• Schoonheidsspecialist

• Schoonheidssalon

• Spa (alle soorten spa's)

• Spa- en gezondheidsclub

• Sportschool

• Tattoo- en piercingstudio

• Thaise massage

• Voetverzorging

• Waxleverancier

• Wellnesscentrum

• Wellness-programma

• Wenkbrauwbar

• Wimperstudio

• Wimpersalon

• Winkel voor gezondheids- en schoonheidswinkel

• Yogastudio

• Zonnenstudio

Stap 4: Stuur ons de Google Maps-URL van uw Google-bedrijfsprofiel

Indien u uw Google-bedrijfsprofiel heeft bijgewerkt en uw salon onder een geschikte categorie valt, is de volgende stap om ons de Google Maps-URL van uw salon te sturen, zodat we deze kunnen koppelen aan het Salonkee-systeem en de knop 'Online boeken’ kunnen activeren.

Hoe komt u aan uw Google Maps-URL?

1. Kopieer uw Google Maps-URL zoals getoond in de volgende afbeelding:

2. Plak de URL in het volgende formulier:

Houd er rekening mee dat het 7 dagen kan duren voordat Google deze functie geactiveerd heeft.

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met ons supportteam via de chat op Salonkee Pro of stuur een e-mail naar support@salonkee.nl (Nederland), of support@salonkee.be (België).

Uw Salonkee Team