Hoe voer ik een betaling uit met Salonkee?

Vereiste

Houd er rekening mee dat de functies rond onze digitale kassa en de producten alleen beschikbaar zijn met het "Plus" of "Business" pakket. In geval van interesse, als deze functionaliteiten niet actief zijn in uw profiel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en profiteer van 14 dagen om ze te testen zonder enige bijkomende verbintenis! 😀

Procedure - Afrekening van A tot Z met Salonkee

Er bestaan twee manieren om voor een klant af te rekenen: Ofwel heeft de klant een afspraak en kunt u rechtstreeks afrekenen vanuit de Salonkee agenda, ofwel is de klant langs gekomen, in dat geval kan er voor de klant rechtstreeks afgerekend worden in het "Kassa" menu zonder dat er door de agenda gegaan moet worden.

Afrekenen rechtstreeks vanuit de agenda

U wenst bijvoorbeeld voor een klant af te rekenen die in uw agenda staat ingeschreven en die net klaar is met zijn sessie.

• Begin met het klikken op de afspraak die u wenst af te rekenen;

• Klik linksonder in het venster op "Kassa";

• De kassa module zal geopend worden op dit moment en duid in het rechterdeel al alle diensten aan die in de agenda ingeschreven zijn;

• U kunt nu andere producten / diensten wijzigen / verwijderen / toevoegen die moeten worden afgerekend door simpelweg te navigeren en te klikken op de verschillende diensten / producten in de tabbladen "Diensten / Producten / Waardebonnen" aan de linkerkant van uw scherm;

• U kunt een korting toepassen door te klikken op de "%" op het niveau van de dienst of het product (indien het enkel voor de betreffende dienst of het product is, klik dan op de "%" op het niveau van de dienst of het product, zo niet, indien het een korting is voor het gehele ticket, klik dan op de "%" helemaal onderaan de pagina). U kunt een korting toepassen in procenten of in euro's;

• Vergeet niet de medewerker aan te duiden die de verkoop van het product / de dienst in kwestie heeft uitgevoerd door te klikken op de foto links van de naam van het product / de dienst (het systeem neemt automatisch de persoon aan wie de klant is toegewezen in de agenda);

• Ga nu verder naar de laatste stap van de afrekening door op "Betaal nu" te klikken;

• Begin met het aanduiden van de "Werknemer" die bezig is met de afrekening linksonder uw pagina;

• Duid nu in het betalingsgedeelte links van de pagina hoeveel de klant betaalt;

Indien de klant u het exacte bedrag geeft dat verschuldigd is, hoeft u het bedrag niet aan te geven en kunt u direct overgaan tot de betaalmethode. Voorbeeld: Bijvoorbeeld: de klant is u € 95,5 verschuldigd en besluit om precies dit bedrag met een kredietkaart te betalen. Klik dan gewoon op "Creditcard" aan de linkerkant. U hoeft het bedrag niet aan te geven wanneer het precies is wat de klant u verschuldigd is.

• Duid ten slotte de betaalmethode aan (contant, creditcard, schuld of overschrijving) en klik op "Ontvangen" om de afrekening te voltooien.

Indien u zich vergist over de betaalmethode of het te betalen bedrag, kunt u altijd op het kleine rode kruisje klikken om deze stap te herhalen.

Als de klant beslist om een fooi achter te laten bij de betaling met kaart (bijvoorbeeld: een klant is u 76€ verschuldigd maar betaalt 80€ per kaart), dan zal Salonkee deze correct tellen. Het enige wat u in dit voorbeeld hoeft te doen is 4€ van de kassa te nemen en het opzij te zetten. Aan het einde van de dag zal de afsluiting correct zijn.

Hieronder een video die u een voorbeeld toont (toevoeging van een product aan het ticket, korting van 20% op het gehele ticket en de klant betaalt met de kaart en laat een fooi na):

Afrekenen vanuit het menu "Kassa"

Stel u een klant voor die enkel een product of waardebon wenst te kopen.

In dit geval om voor een klant af te rekenen, volgt u deze stappen :

• Begin met het openen van het menu "Kassa";

• Het verschil met het afrekenen vanuit de agenda, is dat u niet verplicht bent om een klant te selecteren. Dit gezegd zijnde, indien u een spoor/statistiek wilt houden voor de klant in kwestie, kunt u dit rechtsboven in de pagina selecteren/creëeren;

• Selecteer vervolgens in het linkergedeelte van uw scherm de producten / diensten die afgerekend moeten worden door simpelweg op de verschillende tabbladen "Diensten / Producten / Waardebonnen" te klikken en door te selecteren wat u moet factureren;

• Deze diensten en/of producten worden toegevoegd aan het ticket dat zich aan de rechterkant van het venster bevindt;

• U kunt een korting toepassen door te klikken op de "%" op het niveau van de dienst of het product (indien het enkel voor de betreffende dienst of het product is, klik dan op de "%" op het niveau van de dienst of het product, zo niet, indien het een korting is voor het gehele ticket, klik dan op de "%" helemaal onderaan de pagina). U kunt een korting toepassen in procenten of in euro's;

• Vergeet niet de medewerker aan te duiden die de verkoop van het product / de dienst in kwestie heeft uitgevoerd door te klikken op de foto links van de naam van het product / de dienst;

• Ga nu verder naar de laatste stap van de afrekening door op "Betaal nu" te klikken;

• Begin met het aanduiden van de "Werknemer" die bezig is met de afrekening linksonder uw pagina;

• Duid nu in het betalingsgedeelte links van de pagina hoeveel de klant betaalt;

• Duid ten slotte de betaalmethode aan (contant, creditcard, schuld of overschrijving) en klik op "Ontvangen" om de afrekening te voltooien.

Indien u zich vergist over de betaalmethode of het te betalen bedrag, kunt u altijd op het kleine rode kruisje klikken om deze stap te herhalen.

Als de klant beslist om een fooi achter te laten bij de betaling met kaart (bijvoorbeeld: een klant is u 76€ verschuldigd maar betaalt 80€ per kaart), dan zal Salonkee deze correct tellen. Het enige wat u in dit voorbeeld hoeft te doen is 4€ van de kassa te nemen en het opzij te zetten. Aan het einde van de dag zal de afsluiting correct zijn.

Hieronder een video die u een voorbeeld toont (Verkoop product, 10% korting en de klant betaalt niet 45€ maar 50€ in contant):

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw Salonkee-contact of stuur ons een e-mail op contact@salonkee.com. De eenvoudigste manier is om contact met ons op te nemen via de chat die u gemakkelijk opent: