Hoe plaats / verander / annuleer je een afspraak in de agenda ?
Hoe plaats / verander / annuleer je een afspraak in de agenda ?

Het beheren van uw afspraken in uw agenda is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Procedure - Nieuwe afspraak maken in de agenda

Om een nieuwe afspraak te maken in de Salonkee agenda volgt u eenvoudig de volgende stappen:

• Selecteer eerst de datum waarop u een nieuwe afspraak wilt maken;

• Dubbelklik (als u achter de PC zit) of sleep (voor Smartphones en Tablets) de kleine groene "+" linksonder in de agenda naar de gewenste tijd in de kolom van de medewerker voor wie de afspraak bestemd is;

• Het venster van de afspraak zal automatisch geopend worden.

1. Begin met het zoeken van uw klant op voornaam, achternaam, e-mail of zelfs telefoonnummer (indien aanwezig in het klantenbestand).

2. Selecteer nu de gewenste diensten. U kunt er meer dan één selecteren door op de kleine "+" aan de linkerkant te klikken.

Opgelet : Het eerste punt is een zoekbalk waarmee u kunt zoeken onder bestaande klanten in uw database. Als de klant nog niet is aangemaakt, klik dan rechtsboven op "Nieuwe klant aanmaken", voer de gegevens van de klant in en klik vervolgens op "Klant registreren".

Opgelet : Indien er een onderverdeling van de dienst bestaat zoals "Kort/halflang/lang haar" of "Massage 30min/60min", zal er een ander blok naast de dienst verschijnen dat ook moet worden ingevuld.

• Maak de afspraak definitief door rechtsonder op "Aanmaken" te klikken.

Hieronder ziet u een video die u het maken van een afspraak laat zien (het eerste deel is het voorbeeld met een bestaande klant die slechts één dienst neemt, het tweede deel is het voorbeeld met een nieuwe klant die eerst moet worden aangemaakt en die twee diensten neemt:

Procedure - Bestaande afspraak verplaatsen

Om een afspraak te verplaatsen, gelieve deze stappen te volgen :

Indien u de afspraak naar dezelfde dag of week wilt verplaatsen, sleep de afspraak dan gewoon naar de gewenste locatie. Als u de afspraak echter naar een latere datum wilt verplaatsen, volg dan de stappen hieronder.

• Ga naar de "Dag"-weergave in de agenda (door in het bovenste gedeelte van de agenda te klikken op "Dag" en niet op "Week");

• Sleep vervolgens de afspraak die u wilt verplaatsen naar de linkerkant van de kalender. Het deel dat zegt: "Tijdelijk onder ... andere datum";

Indien het een afspraak is met meerdere diensten, zal het systeem automatisch alle gerelateerde diensten in deze sectie laten vallen (om er zeker van te zijn dat u geen enkele vergeet).

• Selecteer nu een andere datum waarop u de afspraak wilt maken;

• Tot slot, sleep de dienst per dienst naar de gewenste locatie.

Hieronder een video die u deze functie toont:

Weet dat u ook gewoon een afspraak kunt verwijderen en deze indien gewenst op een andere datum opnieuw kunt maken. De eerste methode zal nog steeds sneller zijn.

Procedure - Afspraak annuleren

Om een bestaande afspraak te annuleren volstaat het om:

• Te klikken op de afspraak die u wenst te annuleren;

• Vervolgens linksonder te klikken op de kleine vuilbak (zie rode pijl op de afbeelding hieronder):

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw relatiebeheerder of stuur ons een e-mail op contact@salonkee.com. De eenvoudigste manier is om contact op te nemen via de chat die je lanceert:

• Door te klikken op uw profiel rechtsboven in uw venster;

• Klik dan op "Ik heb hulp nodig";

• Klik tenslotte op "Stuur ons een bericht".

Zo komt u direct in contact met ons supportteam dat probeert zo reactief mogelijk te zijn!

Tot ziens,