Hoe activeer ik de wachtlijst functie in mijn Salonkee pro-ruimte?
Hoe activeer ik de wachtlijst functie in mijn Salonkee pro-ruimte?

Geef uw klanten de mogelijkheid om zich op uw wachtlijst in te schrijven.

Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel legt in een eerste deel uit hoe u de functie kunt activeren en gebruiken voor zowel u als uw medewerkers, en in een tweede deel hoe uw klanten zich kunnen inschrijven op de wachtlijst.

De wachtlijst - Kant van het salon

Met deze nieuwe functie kunnen uw klanten die op een bepaalde dag geen beschikbare plaats vinden, zich op een wachtlijst laten inschrijven en zo een afspraak krijgen wanneer een andere klant zijn afspraak annuleert.

Om deze functie te activeren:

• Klikt u op "Mijn salon", dan links op "Algemeen" in de sectie "Instellingen".

• Klik dan op het icoontje rechtsboven om de instellingen te wijzigen.

• Activeer dan de wachtlijst. U heeft ook de mogelijkheid om uw klanten toegang te geven tot de wachtlijst op uw online boekingspagina.

• Klik tenslotte op "Bevestig wijzigingen" om op te slaan.

Zodra de functie is geactiveerd, verschijnt er een pictogram in uw agenda in de rechterbovenhoek naast de huidige datum.

Indien u klanten op uw wachtlijst heeft staan voor een bepaalde dag, ziet u het aantal aangevraagde afspraken meteen naast het icoon.

Door op het pictogram te klikken kunt u de details van elke aanvraag zien:

• Naam en achternaam

• Lijst van diensten

• Duur van de dienst

• of de klant zichzelf op de wachtlijst heeft gezet, of dat de salon dat heeft gedaan

Elke fiche kan naar de agenda worden gesleept om een afspraak toe te wijzen aan een klant op de wachtlijst. U kunt ook elk verzoek bewerken of verwijderen.

Bovendien kunt u, indien een klant telefonisch reserveert, hem of haar zelf aan de wachtlijst toevoegen door naar de betreffende dag te gaan en op het "+"-icoontje te klikken.

De verzoeken zijn gerangschikt in chronologische volgorde: de persoon die het eerst om een afspraak heeft verzocht, staat bovenaan de lijst.

Indien u beschikbaarheid heeft voor een klant, kunt u contact met hem of haar opnemen om de afspraak te bevestigen.

De wachtlijst - Kant van de klanten

Wanneer een klant boekt en bij het selecteren van de datum komt, verschijnt er een nieuwe optie onder de tijdslots: "Kunt u geen beschikbaar tijdslot vinden?"

Wanneer u op deze optie klikt, verschijnt er een pop-up waarin aan de klant wordt uitgelegd hoe de wachtlijst werkt.

Als zij aan de wachtlijst willen worden toegevoegd, kunnen zij op "Registreren" klikken. Een bericht bevestigt dan hun inschrijving, en in de agenda verschijnt een pictogram voor de dagen dat zij op de wachtlijst staan. In geval van vergissing kunnen zij zich ook van de wachtlijst laten schrappen.

Uw klanten kunnen zich dus inschrijven op de wachtlijst voor verschillende dagen naargelang hun beschikbaarheid, en u kunt overbodige aanvragen schrappen bij het bevestigen van de afspraak.

Wanneer er een slot vrijkomt, wordt er automatisch een e-mail naar de klant gestuurd met een uitnodiging om te reserveren. Indien de klant echter door de salon op de wachtlijst is geplaatst, zal hij geen e-mail ontvangen en zal telefonisch contact moeten worden opgenomen om hem op de hoogte te stellen van de beschikbaarheid.