Hoe een nieuw product toevoegen in Salonkee?

Voeg eenvoudig uw producten toe in Salonkee!

Inleiding

Houd er rekening mee dat de functies rond onze digitale kassa en de producten alleen beschikbaar zijn met het "Plus" of "Business" pakket. In geval van interesse, als deze functionaliteiten niet actief zijn in uw profiel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en profiteer van 14 dagen om ze te testen zonder enige bijkomende verbintenis! 😀

Indien u uw producten (verkoop en technisch) wenst in te voeren, zal dit artikel u verder op weg helpen.

Indien u echter een Excel-bestand heeft dat al uw producten bevat, raden wij u aan dit bestand naar uw Salonkee contact te sturen, zodat die het bestand rechtstreeks in uw Salonkee kan importeren.

Dit Excel-bestand kan door u worden aangemaakt of kan worden geëxporteerd met een digitale tool (als u uw producten al in een andere digitale tool hebt ingevoerd). Houd er rekening mee dat deze gegevens bijna altijd exporteerbaar zijn. Zodra het Excel-bestand is ontvangen, zal het team van Salonkee de nodige stappen ondernemen om het te importeren in uw account zonder dat u tijd verliest.

Indien er geen Excel-bestand beschikbaar is, gelieve dan de stappen in het tweede deel van dit artikel te volgen.

Procedure - Één of meerdere product(en) toevoegen in Salonkee

Om een product toe te voegen, volg deze stappen:

• Ga naar "Producten";

• Vervolgens moet u beginnen met het bepalen van de merken waarmee u werkt door naar "Merk Producten" te gaan;

• Op deze pagina zullen alle merken staan waarmee u werkt. Om een nieuw merk aan te maken, klikt u op de kleine "+" in de rechterbovenhoek van de pagina, voert u de naam van het merk in en klikt u op "Opslaan";

• Zodra alle merken zijn vastgelegd, kunt u uw productengamma/-groepen creëren - Houd er rekening mee dat u uw producten kunt groeperen zoals u dat wilt. Een instituut kan zijn producten heel goed groeperen in bijvoorbeeld "Oliën", "Gezichtscrème", "Lichaamscrème" en een kapsalon kan de groepen "Kleuren", "Shampoo", enz. creëren.

Let op: Het is verplicht om productgroepen te creëeren om verder te kunnen. Het zal ook heel handig zijn op niveau van de statistieken in een tweede fase.

• Na het bepalen van de merken, klik nu op "Productgroepen" en ga op dezelfde manier te werk als de merken om een groep te creëren. U kunt er zoveel maken als u zelf wilt;

• Pas na deze twee stappen kunt u op "Productenlijst" klikken om uw producten aan het programma toe te voegen;

Voor uw informatie : Er bestaat een derde stap die de definitie van de leveranciers van de producten is. Dit is enkel verplicht indien u gebruik wilt maken van de functie voor het automatisch aanmaken van product bestellingen. Hiervoor nodigen wij u uit om het volgende artikel te lezen: "Hoe de Bestelfunctie gebruiken om bestellingen voor te bereiden en te ontvangen die met Salonkee zijn geproduceerd?". Dus indien u van plan bent om de "Bestel"-functie te gebruiken, dan moet u uw leveranciers definiëren op de "Leveranciers" pagina.

• In "Productenlijst" kunt u een product aanmaken door eenvoudigweg op een van de twee "+"-tekens op deze pagina te klikken;

• U kunt het onderstaande formulier dat geopend zal worden, invullen met de gevraagde informatie:

1. Naam van het product;

2. EAN - dit is de barcode. Heel handig indien u een scanner (Douchette) gebruikt;

3. Merk Producten - Kies één van de merken die u vooraf heeft aangemaakt;

4. Zelfde handeling voor de Productgroepen;

5. Leverancier - Kies tussen de leveranciers die u vooraf heeft aangemaakt;

6. Indien het een verkoopproduct is, dan moet de verkoop van dit product worden geactiveerd (groene status zoals op de foto) - LET OP: Als de verkoop niet geactiveerd is, zal het product niet zichtbaar zijn in de kassa! Normaal gesproken zijn het enkel technische producten waarbij de verkoop niet wordt geactiveerd.

7. Geef dan de aankoopprijs (altijd exclusief BTW) en de verkoopprijs (altijd inclusief BTW) aan - De aankoopprijs is geen verplichting, maar kan zeer nuttig zijn bij het berekenen van uw marges op het niveau van de statistieken;

8. Het BTW-veld moet altijd leeg zijn, behalve als het een product met speciale BTW betreft (in dit geval moet u deze BTW definiëren);

9. Activeer ten slotte het voorraadbeheer als u de voorraad van dit product wilt volgen en geef met de "+" aan hoeveel u er op voorraad hebt:

Om het creëeren van een product te voltooien, klik op "Creëer nieuw product" rechts onderaan het venster!

Aarzel niet om de "Filter"-functie rechtsboven op uw pagina te gebruiken, om te zoeken naar een specifiek product of productgroep. Het is met deze functie dat u een specifiek product sneller kunt vinden.

U kunt ook op elk moment een producten fiche openen door rechts te klikken op de 'edit' knop (oranje vierkantje).

Om te verwijderen volstaat het om de producten fiche te openen en linksonder te klikken op het rode prullenbakje.

Om af te sluiten vindt u hier een video die u het creëeren van een product toont door vooraf het merk, de groep en de leverancier aan te maken. Wij gebruiken op het einde de filter om het nieuwe aangemaakte product terug te vinden: