Hoe de functie "Bestellingen" gebruiken om product bestellingen voor te bereiden en te ontvangen met Salonkee?
Hoe de functie "Bestellingen" gebruiken om product bestellingen voor te bereiden en te ontvangen met Salonkee?
Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Salonkee kunt u een bestelformulier in PDF-formaat maken. Bestelformulier dat u vervolgens kunt afdrukken of e-mailen naar uw productleverancier. Zodra de bestelling door uw etablissement is ontvangen, kunt u dankzij deze vooraf aangemaakte bestelbon de voorraad in een paar klikken aanpassen. Een gegarandeerde tijdsbesparing !

Houd er rekening mee dat de functies rond onze digitale kassa en de producten alleen beschikbaar zijn met het "Plus" of "Business" pakket. In geval van interesse, als deze functionaliteiten niet actief zijn in uw profiel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en profiteer van 14 dagen om ze te testen zonder enige bijkomende verbintenis! 😀

Inleiding

Om te kunnen genieten van deze functie, moet u deze voorbereidende stappen volgen:

• Zorg ervoor dat de functie actief is op uw Salonkee account (u kunt dit controleren door naar "Producten" te gaan, aan de linkerkant vindt u het menu "Bestellingen"). Als dat niet het geval is, neem dan contact op met uw contact bij Salonkee;

• De tweede stap is het definiëren van uw leveranciers. Het kan niet eenvoudiger: Ga naar "Producten", klik dan links op "Leveranciers". Op deze pagina definieert u alle productleveranciers waarmee u werkt door te klikken op de "+" rechtsboven op uw pagina.

• De derde stap is het koppelen van de producten aan hun leverancier. Ga hiervoor naar "Productenlijst", open één voor één de product fiches en selecteer de juiste "Leverancier" net onder de merkkeuze.

Er bestaat nog een vierde stap, maar die is niet nodig om van deze Bestellings-functie gebruik te maken. Inderdaad, u kunt ook een "Minimum" en een "Maximum" voorraad definiëren voor al uw producten. Het getal dat u invult als "Minimum" komt overeen met de minimale voorraad die u altijd in uw salon wilt hebben en het getal "Maximum" komt overeen met de maximale voorraad die u niet wilt overschrijden in uw salon. Deze variabelen zullen nuttiger zijn bij het gebruik van deze functie (zie hieronder).

Procedure - Creëeren van een product bestelbon

Na de voorbereidende stappen uitgevoerd te hebben, gelieve nu de onderstaande stappen te volgen:

• Klik in "Producten" op "Bestellingen" aan de linkerkant;

• Het is op deze pagina dat u uw bestelbonnen kunt beheren;

• Om een nieuwe bestelling aan te maken, begint u met het klikken op de "+" in de rechterbovenhoek van uw pagina;

• Geef aan bij welke leverancier u een bestelling wilt voorbereiden en klik op "Bevestigen";

Het doel is nu heel eenvoudig: Geef de producten die deze leverancier aanbiedt (links) door aan uw bestelformulier (rechts). Om dit te doen, hebt u verschillende keuzes ter beschikking:

Opgelet : Indien het product niet op de lijst staat terwijl het door deze leverancier wordt geleverd, is dat omdat de leverancier niet aan dit product is toegewezen. Zie het hoofdstuk "Inleiding" voor meer informatie.

1 - Klik op het vakje helemaal bovenin het venster om alle producten te selecteren (Belangrijk : Als u één keer klikt, selecteert het programma alleen producten die onder de minimumdrempel liggen. Als u twee keer klikt, selecteert het programma alle producten);

2 - Zelfde principe als het eerste vakje, maar hier kunt u per groep selecteren (hetzelfde: 1 keer om de producten onder hun minimum te selecteren en 2 keer om alle producten van deze groep te selecteren);

U kunt ook de producten één per één selecteren (van verschillende groepen indien gewenst).

3 - Klik vervolgens op "Bij bestelling toevoegen" om alle geselecteerde producten toe te voegen aan uw bestelbon (rechts);

Houd er rekening mee dat wanneer het minimum en het maximum voor een product zijn gedefinieerd, door het toe te voegen aan uw bestelling, de door het systeem vooraf gedefinieerde bestelhoeveelheid het verschil zal zijn tussen het maximum en de huidige voorraad (die u indien nodig kunt wijzigen).

4 - U kunt ook direct een product toevoegen aan de bestelbon door op de pijl rechts van het product te klikken;

5 - Gebruik de filter op deze locatie om het gewenste merk te filteren;

6 - Zoek handmatig naar een product met behulp van de naam als de lijst te lang is;

7 - Enkel indien u een goed gedefinieerd "Minimum" en "Maximum" heeft, kunt u de toverstaf gebruiken die alle producten onder hun "Minimum" op uw bestelformulier zet. De te bestellen hoeveelheid is het verschil tussen de huidige voorraad en het maximum (dat u indien nodig kunt wijzigen);

8 - Volg de details van de bestelling hier;

9 - Voeg indien nodig een opmerking toe aan uw bestelling;

10 - Sla uw bestelling op indien u moet stoppen zonder de bestelling af te ronden (deze blijft beschikbaar als kladversie). U kunt de bestelling later hervatten;

11 - Klik op "Verder" (twee keer) om de creatie van uw bestelbon af te ronden.

Houd er rekening mee dat wanneer de producten toegevoegd zijn aan uw bestelbon, u kunt:

1 - De aankoopprijs aanpassen (indien dit een andere aankoopprijs is dan gedefinieerd in de productenlijst);

2 - De hoeveelheid aanpassen door te klikken op de "+" en "-";

3 - Het product van de bestelbon verwijderen door te klikken op "x".

Het enige wat u nu nog hoeft te doen is de bestelbon als PDF-bestand te exporteren (zodat u het kunt afdrukken of e-mailen naar uw contactpersoon):

• Ga terug naar "Bestellingen";

• U vindt uw pas aangemaakte bestelling op deze pagina;

Merk op dat uw bestelling 3 verschillende statussen kan hebben: "Opmaak" indien het werd opgeslagen zonder te voltooien, "In uitvoering" als de bestelling is aangemaakt en de bestelling bijna aankomt of "Gevalideerd" als de bestelling is ontvangen en de voorraad is geüpdatet (zie hieronder voor meer informatie).

• Klik op het oog rechts van de bestelling om deze te openen;

• Klik vervolgens simpelweg op "Exporteren" rechtsboven, het geheel onder "PDF"-formaat.

Hieronder ziet u een video die u de functie in werking toont:

Om een bestelbon te verwijderen, open de bon via het oog en klik linksonder op het rode prullenbakje.

Procedure - Voorraad bijwerken na ontvangst van de bestelling

Vanaf het moment van ontvangst van uw bestelling in uw etablissement, kunt u de voorraad met een paar muisklikken bijwerken door de volgende stappen te volgen:

• In "Producten", op het niveau van uw "Bestellingen", opent u deze door op het oogje rechts van de bestelling te klikken;

• Controleer of de hoeveelheden correct zijn, zo niet, pas ze daar dan aan met de "+" en "-";

• Klik tenslotte op "Bestelling toevoegen aan voorraad" om alle producten op de bestelling aan uw voorraad toe te voegen!

• De bestelling wordt gevalideerd en uw voorraad wordt bijgewerkt, eenvoudig en snel!

Hier vindt u een demonstratie video terug:

----------------------------------------------------------------------------------------

Ter informatie, indien u een nieuwe bestelling aan uw voorraad wilt toevoegen zonder deze functie te doorlopen, nodigen wij u uit om het artikel "Hoe producten toevoegen of verwijderen vanuit de Salonkee agenda?" te lezen met de bijgevoegde video:

COMING SOON

Of ook het artikel "Hoe producten aanvullen / verwijderen (zonder scanner) met Salonkee?". Voor degenen die geen scanner hebben, is hier ook een verklarende article:

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw Salonkee-contact of stuur ons een e-mail op contact@salonkee.com. De eenvoudigste manier is om contact met ons op te nemen via de chat die u gemakkelijk opent: