Statistieken & Boekhouding
Waar vind ik het volledige voorraadrapport met Salonkee?

Inleiding

Minstens één keer per jaar vraagt de boekhouder u om een volledig voorraadrapport van uw producten. Met Salonkee is dit rapport slechts een paar klikken verwijderd!

Houd er rekening mee dat de functionaliteiten rond onze digitale kassa en de boekhoudkundige rapporten alleen beschikbaar zijn met het "Plus"- of "Business"-pakket. In geval van interesse, als deze functionaliteiten niet actief zijn in uw profiel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! 😀

Om te beginnen nodigen wij u uit om het voorraadrapport bij te werken, zodat het volledig en correct is. Om dit te doen, worden in de volgende twee artikelen verschillende methoden uitgelegd:

• "Hoe producten aanvullen / verwijderen (zonder scanner) met Salonkee?"

• "Hoe producten toevoegen of verwijderen vanuit de Salonkee agenda?"

Dit zal een kleine herinnering zijn om uw voorraad producten bij te werken met Salonkee (indien u dit nog niet heeft gedaan).

Het idee is natuurlijk om de toename en afname van de voorraad in de loop van het jaar correct aan te geven, zodat het voorraadrapport binnen enkele seconden aan het eind van het jaar klaar is.

Procedure

Wanneer de voorraad correct is en u een document wilt exporteren met het hele voorraadrapport in, nodigen wij u uit om de volgende stappen te volgen:

Klik eerst op "Statistieken" ;

Klik vervolgens linksonder in de groep "Producten" op een submenu genaamd "Voorraad aanwezig";

1. De eerste kolom is de productnaam;

2. De tweede kolom geeft aan in welk merk het product zich bevindt;

3. De derde kolom vertelt u hoeveel van het product op voorraad is;

4. Vind hier de kosten van de betreffende voorraad (aankoopprijs * het aantal in voorraad van het product) terug - Natuurlijk, indien u het product niet meer op voorraad heeft, is dit aantal = 0;

5. De vijfde kolom geeft de gemiddelde aankoopprijs weer (bijvoorbeeld: u koopt een enkele hoeveelheid van een product waarvan de waarde in 2019 5€ is op het moment van aankoop. In 2020 is dit product bij aankoop verhoogd tot 10€ en besluit u om er opnieuw een hoeveelheid van aan te schaffen. Het systeem zal dan een gemiddelde aankoopprijs van 7,5€ aangeven (het gemiddelde van de twee keer dat u dit product hebt gekocht);

6. In de zesde kolom ziet u de verkoopprijs van het betreffende product;

7. De zevende kolom is de verkoopwaarde van het product, vermenigvuldigd met het aantal dat op voorraad is, om u de totale verkoopwaarde van het betreffende product weer te geven.

De eerste regel van het rapport is het totaal van al deze kolommen!

Voel je vrij om te sorteren op kolommen door te klikken op het icoontje bij de koppen.

Klik ten slotte op "Exporteren als ..." rechtsboven in het venster om het rapport in het gewenste formaat (PDF of Excel) te exporteren.

Net zoals bij andere Salonkee-rapporten kunt u de "filter" gebruiken als u op zoek bent naar een specifiek product of productgroep(en).

Hieronder kunt u dit zien in een video:

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw consultant of stuur ons een e-mail op contact@salonkee.com. De eenvoudigste manier is om contact met ons op te nemen via de chat die u gemakkelijk zelf opent: