Alle collectiesSalonkee Pro Tool SupportDigitale kassa & Producten
Hoe maak en beheer ik cadeaubonnen met korting?
Hoe maak en beheer ik cadeaubonnen met korting?

Geef de online en directe verkoop van cadeaubonnen een boost door ze met korting aan te bieden!

Marketing avatar
Geschreven door Marketing
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Toegang tot cadeaubonnen:

Let op dat de functie cadeaubonnen voor directe verkoop alleen beschikbaar is in het Plus-pakket. De online cadeaubonnen zijn beschikbaar in de Payment-module.

Neem contact op met ons Customer Success-team via de chatfunctie in uw Salonkee Pro-account om toegang te krijgen tot deze functies.

πŸ“… Online cadeaubonnen met korting maken

1. Log in op uw Salonkee Pro-account.

2. Klik op β€œMijn Salon” bovenaan het scherm

3. Ga in de linker zijbalk naar β€œBetalingen” en vervolgens naar β€œOnline betalingen”

4. Pas bij de instellingen β€œCadeaubonnen” de cadeaubon aan door op β€œBewerking” te klikken.
    Voorbeeld: ,aak een cadeaubon met een waarde van €100 en een online korting van 10%, waardoor de prijs met korting €90 bedraagt.

5. Klik op β€œOpslaan” om de instellingen te bevestigen.

🫴 Cadeaubonnen met korting voor directe verkoop maken

1. Log in op uw Salonkee Pro-account.

2. Klik op β€œKassa” bovenaan het scherm.

3. Selecteer β€œNieuw ticket” in de linkermarge.

4. Klik op β€œCadeaubon” in het scherm van het kassasysteem.

5. Klik op β€œVerkoop cadeaubon” om een nieuwe cadeaubon te maken.

6. Voer de waarde van de cadeaubon in en klik op β€œToevoegen”

7. Genereer een willekeurige couponcode of voer de aangepaste couponcode in en klik op β€œOpslaan.”

8. U ziet nu de cadeaubon aan de rechterkant van het kassascherm.

9. Pas een korting toe door op de cadeaubon te klikken; er zal een scherm verschijnen waarin u de korting kunt aanpassen. Klik op β€œBevestigen” (u kunt bijvoorbeeld een korting van 10% op de cadeaubon toepassen).

10. De cadeaubon en de bijbehorende korting zijn nu zichtbaar in het kassascherm.

🎫 Cadeaubonnen met korting inwisselen

1. Log in op uw Salonkee Pro-account.

2. Klik op β€œKassa” bovenaan het scherm.

3. Selecteer β€œNieuw ticket” in de linkermarge.

4. Klik op β€œCadeaubonnen” in het kassascherm.

5. Klik op β€œAfrekenen cadeaubon” om de cadeaubon te gebruiken bij het afrekenen.

6. Voer de unieke code van de cadeaubon in en klik op β€œToevoegen”.

7. De bon met korting is nu zichtbaar in het kassasysteem en u kunt klikken op β€œBetaal nu”.

πŸ’°Hoe wordt de BTW berekend bij de verkoop van cadeaubonnen met korting?

Wanneer er een cadeaubon met korting wordt verkocht, past Salonkee Pro alleen BTW toe op de daadwerkelijke omzet uit de verkoop van de cadeaubon op dat moment. Wanneer de cadeaubon met korting op een later moment wordt gebruikt voor de aanschaf van producten of diensten, past Salonkee automatisch de BTW op het ticket aan. Dit zorgt ervoor dat het juiste BTW-bedrag wordt toegepast en correct wordt weergegeven in uw transactiegeschiedenis en maandelijkse rapporten.

De BTW-splitsing van het inwisselen van cadeaubonnen met korting is te vinden in:

• de "Transactie Geschiedenis" in het tabblad "Kassa"; of

• het "Maandelijks rapport" onder "Verkoop en groei" in het tabblad "Statistieken".

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met ons supportteam via de chat op Salonkee Pro.

Uw Salonkee Team.