Fooien splitsen binnen Salonkee

Leer hier hoe u eenvoudig fooien toewijst aan werknemers en krijg een overzicht van het fooiensysteem van uw salon.

Marketing avatar
Geschreven door Marketing
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel bespreken we alles over fooien! Hier vindt u een kort overzicht:

Een fooi toevoegen bij het afrekenen

• Selecteer de reservering van de klant in de kalender.

• Ga naar ‘Kassa’ en klik op ‘Betaal nu’.

• (1) Om de fooi toe te passen, gelieve eerst het totaalbedrag van de afspraak aan te passen door de fooi toe te voegen, hierna berekent het systeem de fooi automatisch, (2) selecteer vervolgens het betalingsmiddel (stap 2 in de afbeelding), (3) en wijs vervolgens pas de fooi toe.

Fooien splitsen inschakelen

• Log in op Salonkee Pro.

• Navigeer naar ‘Mijn salon’. Zoek onder Instellingen > Algemeen, vind het gedeelte ‘Verdeling fooien’.

• Klik nu eerst op de knop 'Bewerking' en vervolgens kunt u de optie ‘Verdeling fooien activeren’ inschakelen.

Opties voor fooien splitsen

Wanneer een klant een fooi achterlaat, zijn er verschillende manieren om deze toe te wijzen:

• Automatisch - Gelijkmatig verdeeld tussen medewerkers op ticket: de fooi wordt gelijkmatig verdeeld over alle assisterende werknemers.

• Automatisch - Verdeeld op basis van inkomsten per werknemer in ticket

• Handmatig - Vereist bij het afrekenen: werknemers mogen kiezen hoe de fooi wordt verdeeld.

Opmerking: de beschikbaarheid van deze opties kan per land verschillen vanwege juridische overwegingen. Bovendien voorkomt het activeren van deze functie op de terminal dat fooien handmatig worden uitgedeeld. Klik hier voor meer informatie over het ontvangen van fooien met uw Salonkee terminal.

Fooi opnemen uit kassa

Schakel deze optie in om werknemers in staat te stellen fooien rechtstreeks op te nemen. Deze transacties worden voor de transparantie vastgelegd in het systeem.

Gelijkmatig verdeeld tussen medewerkers op ticket

Als de fooi-instellingen zijn ingesteld op ‘Automatisch - Gelijkmatig splitsen’, wordt de fooi automatisch verdeeld over de werknemers.

Verdeeld op basis van inkomsten per werknemer in ticket

Als de fooi-instellingen zijn gebaseerd op 'Verdeeld naar werknemersinkomen op het ticket', wordt de verdeling proportioneel uitgevoerd naar de waarde die elke werknemer aan de dienst heeft bijgedragen.

Handmatig - vereist bij het afrekenen

Als de fooi-instellingen zijn ingesteld op ‘Handmatig - vereist bij het afrekenen’, moet u fooien handmatig toewijzen aan werknemers.

Hier is een korte handleiding:

Nadat het bedrag van de fooi is toegewezen bij het afrekenen, klikt u op ‘Verdeling van de fooi wijzigen'.

Wijs vervolgens handmatig de fooien toe aan elke werknemer en klik op ‘Bevestigen'.

Opmerking: U kunt het bedrag van alle niet-toegewezen fooien bekijken in het fooi overzicht.

Rapport gesplitste fooien

Om toegang te krijgen tot een gedetailleerd rapport van alle ontvangen fooien:

• Ga naar ‘Statistieken' in Salonkee Pro.

• Klik op ‘Werknemers’ in de zijbalk links en kies vervolgens ‘Fooi overzicht'.

• Hier vindt u een uitgebreid overzicht van alle fooien, zowel toegewezen als niet toegewezen, die door de medewerkers van uw salon zijn ontvangen.

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met ons supportteam via de Chat in uw Salonkee Pro account.