Configureer uw Salonkee Payments profiel

Dit is de eerste essentiële stap vóór de volledige activering van de betalingsmodule en al haar functies.

Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vereiste

Gelieve er rekening mee te houden dat de Betaalterminal en/of de functionaliteiten rond online betalingen enkel beschikbaar zijn met het "Plus Payments" of "Business Payments"-pakket. In geval van interesse en indien deze functionaliteiten niet actief zijn in uw profiel, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen! 😀

Dit artikel legt de stappen uit die moeten worden genomen voordat u gebruik kunt maken van de volledig geïntegreerde betaalterminal van Salonkee! Deze stappen duren ongeveer tien minuten, maar zijn noodzakelijk en belangrijk voor een goede werking van de tool.

Voordat u verder gaat, wees alstublieft voorbereid:

• Een ID in digitaal formaat COLOR;

• Attest bevestiging identiteit rekeninghouder in digitaal formaat COLOUR waarin duidelijk de Iban, de bedrijfsnaam en het logo van de bank worden vermeld.

Procedure

In de eerste plaats ontvangt u, zodra u bij ons een aanvraag heeft ingediend, een e-mail ter bevestiging van de activering van de module "Betalingen".

Pas na ontvangst van deze e-mail kunt u uw Salonkee Payments account configureren:

• Klik op "Mijn Salon";

• Klik vervolgens linksonder op "Terminals & Online Betalingen";

• Het is op deze pagina dat u de configuratie van uw Salonkee Payments account kunt starten:

• Klik op "Zelfstandigen in eigen naam" als u als zelfstandige werkt of op "Bedrijf" indien u als bedrijf werkt en vul dan de eerste informatie in;

• Ga naar de volgende stap door te klikken op "Maak nu uw betaalrekening aan";

• U bevindt zich nu op de pagina met de voorwaarden van de betaalterminal;

• Onderaan de pagina vindt u de details van de voorwaarden die onze Betalingsterminal Provider "Adyen" heeft ingediend en die u moet lezen en accepteren voordat u verder kunt gaan;

• Vink daarna de 3 vakjes aan en klik op "Nu bestellen" om naar de volgende stap te gaan;

• Na het aanvaarden van de gebruiksvoorwaarden wordt er een bevestigingsmail verstuurd (waarin u alle voorwaarden opnieuw vindt) en wordt u naar de volgende pagina gebracht die het hele proces samenvat:

• Om uw Salonkee Betaalrekening af te ronden, moet u nu al uw professionele bankgegevens invullen, allemaal op het platform van onze terminalprovider "Adyen";

• Inderdaad, Adyen moet de gegevens van uw bedrijf, bankrekening & uiteindelijke begunstigde verifiëren aan de hand van officiële documenten in overeenstemming met de financiële regelgeving;

• Om dit te doen, begint u met het klikken op "Ga door met het controleren van uw betaalrekening";

• Salonkee zal dan de officiële "Adyen" pagina openen (Houd er rekening mee dat u de taal rechtsboven op de pagina kunt selecteren);

• Start deze procedure door te klikken op "Starten";

• U moet vervolgens 3 secties invullen (in deze volgorde): 1. Bedrijfsgegevens, 2. Bankgegevens en ten slotte 3. Begunstigde;

1. Gegevens van het bedrijf

• Begin met het eerste deel door te klikken op "Details toevoegen";

• Klik op "Bevestigen" indien u de persoon bent die namens het bedrijf of de zelfstandige kan optreden;

• Vul nu 2 gegevens in: Bedrijfsnummer (Voor Luxemburg: nummer dat overeenkomt met het nummer in het handelsregister dat begint met B als u een vennootschap bent of met A als u als zelfstandige handelt. Voor België: dit is uw BTW-nummer maar ZONDER "BE" vooraan, enkel de cijfers) en uw professioneel (mobiel) telefoonnummer;

• Klik op "Doorgaan" en voltooi deze stap door het bedrijfsadres in te vullen en op "Verzenden" te klikken;

2. Bankgegevens

• Begin, net als bij de eerste stap, met het klikken op "Details toevoegen";

• Er wordt een venster geopend waarin u het professionele IBAN kunt invullen en uw bankdocument kunt importeren;

• Klik op "Verzenden" om deze stap te voltooien;

3. Begunstigde

• Begin ook hier met het klikken op "Details toevoegen";

• Vul vervolgens uw voornaam, achternaam, geslacht, geboortedatum en land in en klik op "Volgende";

• De volgende stap is het invullen van uw postadres. Klik dan op "Verzenden";

• Sluit de procedure af door een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) te importeren en klik op "Importeren".

Na het voltooien van deze 3 stappen, klikt u op "Finaliseren" rechtsonder!

Dat is het, het is klaar! 🚀

De informatie zal binnen de komende 1-2 dagen door Adyen worden geverifieerd en geaccepteerd en de startpagina zal er dan zo uitzien:

U hoeft nu enkel nog te wachten op de aankomst van de Terminal (die werd besteld bij het aanvaarden van de algemene voorwaarden en die u binnen de komende 3-4 dagen zal worden toegestuurd).

Zodra u de terminal ontvangt, kunt u deze installeren met behulp van het volgende artikel: https://intercom.help/salonkee/nl/articles/4247777-installatie-van-de-betaalterminal-in-de-salon

Deze Installatie duurt maar een paar seconden, beloofd! 😉