Communicatie & Marketing
Hoe activeer en beheer je loyaliteitspunten met Salonkee?

Laat uw klanten loyaliteitspunten verzamelen en verhoog uw omzet dankzij de verschillende gecreëerde aanbiedingen!

Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vereiste

Merk op dat deze functie enkel beschikbaar is met het "Business" Pack. Indien deze functie niet actief is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen indien u geïnteresseerd bent en krijg 14 dagen de tijd om het te testen zonder enige extra verplichting! 😀

Deze functie heeft twee specifieke doelen: het verhogen van de klantloyaliteit en het verhogen van uw omzet.

We willen ons echt op dit laatste doel richten! Inderdaad, met Salonkee, zult u loyaliteitspunten gebruiken om meer te verkopen. We willen weg van de klassieke 10+1 gratis loyaliteitspunten, want het enige wat u doet is aanbieden zonder uw omzet te verhogen.

Met Salonkee staan we meer in het perspectief van het definiëren van loyaliteit-aanbiedingen op bijvoorbeeld nieuwe producten. Na een bepaalde accumulatie van punten kan de klant deze gebruiken op producten en de salon verlaten met een gekocht product. Niet alleen heeft u een klant blij gemaakt met deze korting, maar u heeft ook meer verkocht! Dat zijn de loyaliteitspunten! Volg dit artikel om de implementatie en het gebruik in detail te begrijpen 😀

Procedure - Loyaliteitspunten activeren

Het eerste wat u moet doen voordat u loyaliteitsaanbiedingen kunt definiëren en gebruiken is het activeren hiervan:

• Klik eerst op "Mijn Salon";

• Klik nu aan de rechterkant op "Loyaliteits-instellingen" in de sectie "Loyaliteitspunten";

• Indien u het verzamelen van spaarpunten van uw klanten wilt activeren, moet u de knop "Loyaliteitspunten volgens de omzet (1€ = 1 punt)" activeren;

• Zoals de titel aangeeft, zal de klant voor elke euro die in uw salon wordt uitgegeven, vanaf nu 1 loyaliteitspunt innen;

• Op deze pagina kunt u ook aangeven of u loyaliteitspunten wilt aanbieden aan klanten die online boeken of die een recensie achterlaten op uw Salonkee-pagina;

• U hoeft alleen maar het aantal aan te bieden punten voor deze gevallen te bepalen;

• Na deze stap kunt u doorgaan naar de volgende stap waar u de verschillende loyaliteitsaanbiedingen kunt definiëren;

Procedure - Definiëren van Loyaliteitsaanbiedingen

Na de vorige stap kunt u nu naar "Mijn Salon" gaan, daarna onder "Loyaliteits-aanbiedingen" om ze te kunnen definiëren.

Op deze pagina heeft u verschillende keuzes:

• Definieer dienst-gerelateerde aanbiedingen;

• Definieer product-gerelateerde aanbiedingen;

• Definieer aanbiedingen gekoppeld aan productmerken;

Hiervoor kunt u door de verschillende tabbladen aan de linkerkant van uw pagina navigeren:

Vervolgens is het principe altijd hetzelfde. Om een nieuw aanbod aan te maken, begint u met het klikken op de "+" (Voeg een dienst toe, Voeg een product toe of Voeg een merk toe, afhankelijk van op welk tabblad u zich bevindt).

In dit voorbeeld gaan we een aanbod toevoegen op een product:

1. Selecteer het product waarop u de aanbieding wilt maken;

2. Geef hier aan hoeveel loyaliteitspunten de klant moet hebben om van dit aanbod te kunnen profiteren;

3. Definieer nu de korting in kwestie door eerst het bedrag in te voeren;

4. Geef dan aan of de korting in "€" of in "%" is;

5. Indien u het aanbod wilt verwijderen, klikt u op het kleine prullenbakje aan de rechterkant;

6. Om het loyaliteitsaanbod te voltooien, klikt u gewoon op "Opslaan".

Procedure - Het gebruik van loyaliteitspunten

Na het activeren van de spaarpunten en het definiëren van de verschillende aanbiedingen (kortingen), kunt u deze nu rechtstreeks gebruiken vanaf de Salonkee kassa!

Rechtsboven vertelt het systeem u het aantal loyaliteitspunten dat de klant al heeft verdiend (het aantal wordt weergegeven in het paars rechts van de naam)!

Ook vindt u aan de linkerkant het tabblad "Loyaliteitspunten" met een nummer dat wordt weergegeven. Dit nummer geeft de verschillende aanbiedingen aan waarop de klant mogelijk recht zou hebben dankzij de reeds verzamelde punten!

Door dit tabblad te openen, vindt u ook de andere bestaande aanbiedingen:

Zo kunt u de klant eenvoudig vertellen hoeveel punten hij nog moet verzamelen voordat hij ze kan gebruiken op de aanbieding naar zijn keuze.

Er zijn twee manieren om loyaliteitspunten te gebruiken:

• Ofwel erkent het systeem automatisch dat de/het verkochte dienst/product een dienst/product is dat gekoppeld is aan een loyaliteitsaanbod:

• Om het loyaliteitsaanbod toe te passen, hoeft u alleen maar te klikken op "Loyaltiteitskorting" !

• De tweede mogelijkheid is om het aanbod rechtstreeks te zoeken in het tabblad "Loyaltiteitspunten" door op het gewenste aanbod te klikken (dit wordt dan toegevoegd aan het ticket met het aangevraagde aanbod);

Na de korting toe te voegen, rekent u af zoals u gewoonlijk doet.

Aan het eind zal het systeem ofwel loyaliteitspunten toevoegen ofwel aftrekken (indien gebruikt).

Procedure - Opvolgen van loyaliteitspunten

De opvolging van de loyaliteitspunten gebeurt eenvoudig via het klantenbestand in het tabblad "Loyaltiteitspunten":

1. Hier vindt u de huidige loyaliteitspunten terug van de klant;

2. U kunt de punten handmatig aanpassen door op het bewerk-icoontje te klikken (definieer gewoon de punten die u aan de klant wilt toekennen);

3. Vervolgens vindt u in deze tabel de volledige geschiedenis van de loyaliteitspunten van de klant in kwestie (elke toewijzing of elk gebruik van punten wordt hier weergegeven).

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw Salonkee-contact of stuur ons een e-mail via contact@salonkee.com. De makkelijkste manier om met ons in contact te komen is via de chat die u zelf kunt starten:

• Door te klikken op uw profiel rechtsboven in uw venster;

• Klik dan op "Ik heb hulp nodig";

• Klik tenslotte op "Stuur ons een bericht".

Zo komt u rechtstreeks in contact met ons supportteam dat probeert zo reactief mogelijk te zijn!

Tot binnenkort,