Statistieken & Boekhouding
Hoe kan ik de prestaties van mijn Salonkee website analyseren?
Hoe kan ik de prestaties van mijn Salonkee website analyseren?

Leer hoe u Google Analytics installeert en gebruikt om te ontdekken hoe uw Sakonkee website presteert!

Marketing avatar
Geschreven door Marketing
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U kunt een gedetailleerde analyse krijgen van wie uw Salonkee website bezoekt, samen met andere belangrijke prestatiestatistieken van uw Salonkee website, via Google Analytics. Deze waardevolle informatie is gemakkelijk toegankelijk via het Google Analytics-account van uw salon, dat naadloos integreert met het Salonkee-platform.

Hoe stel ik mijn Google Analytics in?

Volg deze eenvoudige stappen om van deze functie te profiteren:

1. Uw Google Analytics-account instellen: Hulp nodig? Hier leest u hoe u uw Google Analytics-account instelt.

2. Verkrijg uw G-tag-ID: Weet u niet zeker hoe? Lees hier hoe u uw G-tag-ID krijgt. Vergeet niet dat uw G-tag-ID altijd begint met "G-".

3. Integreer uw G-tag-ID met Salonkee: Geef uw G-tag-ID door aan ons klantenserviceteam via de Salonkee-prochat of stuur een e-mail naar support@salonkee.nl (Nederland) of support@salonkee.be (België). Ze nemen de G-tag-ID op in uw Salonkee-website, waardoor Google Analytics al het websiteverkeer kan volgen. Opmerking: het kan tot 48 uur duren voordat de eerste gegevens in uw Google Analytics-account worden weergegeven.

4. Begin met volgen: Begin met het monitoren van uw gegevens op Google Analytics voor inzichtelijke analyse.

Wat kan ik volgen via mijn Google Analytics?

Een ‘gebeurtenis’ in Google Analytics verwijst naar een meetbare activiteit die een bezoeker uitvoert op een Salonkee websitepagina, zoals het laden van een pagina, het klikken op een link, het bekijken van behandelingen en productopties en het voltooien van een boeking of aankoop. Google Analytics biedt standaardgebeurtenissen en we zullen er later in dit artikel een aantal met u bespreken. We willen echter eerst 3 specifieke Salonkee-website-gebeurtenissen onder uw aandacht brengen.

• Meld u aan bij uw Google Analytics-account

• Klik in de linkerzijbalk op ‘Rapporten’ > Levenscyclus > Betrokkenheid > Gebeurtenissen

• In Gebeurtenissen ziet u 3 specifieke Salonkee-conversiegebeurtenissen, namelijk:

1. ‘select_date_time_for_booking’, en

2. ‘booking_summary’

3. ‘conversion'

Dit is wat elk van deze Salonkee-evenementen betekent:

• "select_date_time_for_booking": Dit is de pagina waar bezoekers de werknemer, datum en tijd voor hun afspraken selecteren.

• "booking_summary": dit is de pagina waar bezoekers hun boekingen bekijken voordat ze deze bevestigen, inclusief het verifiëren van hun betalingsgegevens en marketing-e-mailvoorkeuren.

• "conversion": Dit is wanneer bezoekers hun reserveringen voltooien en bevestigen.

Deze Salonkee-conversiegebeurtenissen kunnen u informeren hoe uw websitebezoekers door de conversietrechter gaan, waar ze de Salonkee website verlaten en hoeveel er de laatste boeking maken.

Duik verder in uw Google Analytics

Google Analytics biedt u niet alleen inzicht in de prestaties van de Salonkee website, maar ook in het gedrag van bezoekers. Hier is een lijst met algemene statistieken en gebeurtenissen die u kunt bekijken in Google Analytics:

• Gebruikers: Aantal mensen dat uw Salonkee website heeft bezocht in een geselecteerd tijdsbestek.

• Actieve gebruikers: Aantal actieve gebruikers op uw Salonkee website.

• Sessies: Aantal bezoeken dat u hebt ontvangen van gebruikers in een geselecteerde periode. Als een gebruiker uw Salonkee website bijvoorbeeld drie keer per dag heeft bezocht, dan telt dit als 3 sessies.

• Bouncepercentage: Percentage gebruikers dat uw Salonkee website bezoekt, maar er niet mee bezig is - ze hebben nergens op geklikt.

• Technologie: Soorten apparaten die worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw Salonkee website (bijv. mobiele telefoon, desktop, tablet).

• Gebruikersacquisite (kanaalgroup): Hoe gebruikers uw Salonkee website hebben ontdekt, waaronder:

• Organisch zoeken: Gevonden via zoekmachines zoals Google, Yahoo, Bing, enz.

• Social: Toegang via sociale mediaplatforms (bijv. Facebook, Instagram).

• Direct: Direct typen van uw website-URL of onbekende bronnen naar Google Analytics

• Verwijzing: Toegang via links op andere websites. Met andere woorden, ze bezochten een andere website met een link naar uw website. Een bezoeker las bijvoorbeeld een blogartikel dat 10 geweldige kapsalons in een bepaalde stad besprak. Het blogartikel noemde uw salon en gaf een link naar uw website.

Meer informatie over Google Analytics

• Klik hier voor gratis online cursussen over Google Analytics.

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met ons supportteam via de Chat in uw Salonkee Pro account.