Salonkee Nieuws
Formulieren maken en versturen naar uw klanten

Formulieren zijn een uitstekende manier om uw klanten een nog persoonlijkere service aan te bieden!

Marketing avatar
Geschreven door Marketing
Meer dan een week geleden bijgewerkt

1. Toegang tot de formulieren-functie

Log in op uw Salonkee-account.

Ga nadat u bent ingelogd naar de Nieuwsbrieven-sectie. Let op: deze functie is enkel beschikbaar voor klanten die het Business-pakket hebben. Indien u nog geen Business-klant bent, zal ons Customer Success Team u helpen om het te activeren.

In het linkermenu ziet u de optie "Formulieren". Klik hierop om toegang te krijgen tot de functie.

2. Een nieuw formulier aanmaken

Klik om een nieuw formulier aan te maken op de knop "Een nieuw formulier maken".

Geef uw formulier een naam, bijvoorbeeld "Gezondheidsvragenlijst". U kunt ook een korte beschrijving toevoegen die klanten te zien krijgen wanneer ze het formulier invullen.

Onder de beschrijving heeft u drie opties:

• "Klanten toestaan om antwoorden te wijzigen": Activeer deze optie als u wilt dat klanten hun antwoorden kunnen wijzigen nadat ze het formulier hebben verzonden.

• "Salon toestaan om antwoorden te wijzigen": Activeer deze optie als u wilt dat uw salonpersoneel de antwoorden van klanten kan wijzigen nadat het formulier is verzonden.

• "Digitale handtekening verplicht": Activeer deze optie als u wilt dat de klant het formulier digitaal ondertekent nadat het is ingevuld. Deze optie zorgt ervoor dat de antwoorden op het formulier in de toekomst niet meer gewijzigd kunnen worden.

Kies het juiste vraagtype uit de beschikbare opties:

• Korte tekst

• Lange tekst

• Enkele keuze

• Meerkeuze

• Datum

• Beschrijving (handig om het formulier in te delen in secties met een beschrijving aan het begin van elke nieuwe sectie).

Voeg uw vragen en antwoordopties dienovereenkomstig toe. Bijvoorbeeld: "Gebruikt u medicijnen op recept?

• "Gebruikt u medicijnen op recept? "(één keuze: ja of nee)

• "Heeft u allergieën?" (meerdere keuzes: latex, eieren, noten, schaaldieren en andere [persoonlijke tekst invoeren])

• "Wat is uw favoriete kleur?"

• "Wat is uw geboortedatum?"

U kunt bepaalde vragen markeren als "Moet beantwoorden" indien u absoluut een antwoord wenst op deze vragen.

Als optie kunt u ervoor kiezen om "het antwoord in de boeking weer te geven" voor bepaalde vragen. Deze optie is handig voor belangrijke informatie die uw salon moet weten voordat u de service verleent.

3. Het formulier bekijken en opslaan

Indien u tevreden bent met de configuratie van het formulier, klikt u op de knop "Voorbeeld" om te zien hoe het formulier eruit zal zien voor klanten als ze het invullen.

Wanneer u het formulier hebt bekeken, klikt u op de knop "Opslaan" om het formulier op te slaan.

4. Het formulier naar klanten versturen

Er zijn verschillende manieren om het formulier naar klanten te sturen:

• Kies een klant uit uw klantenlijst, ga naar het tabblad "Formulieren" en klik op de knop "Nieuw formulier" om het formulier per e-mail te versturen.

• U kunt de klant ook een QR-code geven waarmee ze het formulier op hun mobiele apparaat kunnen invullen, rechtstreeks in het salon.

• De klant heeft ook de mogelijkheid om het formulier rechtstreeks op uw computer in te vullen.

U kunt ook automatische e-mails instellen om formulieren automatisch naar klanten te sturen op basis van hun reserveringstype of andere criteria.

5. Reacties op formulieren bekijken

Ga naar de sectie "Formulieren" om de antwoorden van klanten op formulieren te bekijken.

Klik op het formulier waarvan u de antwoorden wilt bekijken.

U ziet een lijst van antwoorden met de datum en tijd van voltooiing.

Indien er wijzigingen zijn aangebracht in de antwoorden van een klant, worden deze wijzigingen weergegeven in de formuliergeschiedenis.

6. Beheer van formulieren

In de sectie Formulieren hebt u de mogelijkheid om verschillende acties uitvoeren:

• Het formulier bewerken als u wijzigingen moet aanbrengen.

• Een voorbeeld van het formulier bekijken.

• De antwoorden bekijken van klanten die het formulier hebben ingevuld.

• Een formulier dupliceren om een kopie met vergelijkbare vragen te maken.

• Een formulier verwijderen als u het niet meer nodig heeft. Als een formulier is verwijderd, kunnen klanten niet meer reageren op uitnodigingen om dat formulier in te vullen.

Gefeliciteerd! U weet nu hoe u formulieren kunt gebruiken in Salonkee. Met deze nieuwe functie kunt u gepersonaliseerde formulieren maken, belangrijke informatie van uw klanten verzamelen en uw salonactiviteiten efficiënt stroomlijnen.

Gelieve ons te contacteren indien u vragen of hulp nodig heeft bij het aanmaken van formulieren. Ons support team staat van maandag tot vrijdag van 9 tot 18u telefonisch of via de chat ter beschikking. We horen het graag!