Ondersteuning Marketing
Maak Youtube-kanaal aan en voeg video's toe

Dit artikel zal je vertellen hoe je een YouTube kanaal kan creëren an hoe je er video's aan kan toevoegen.

Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een Youtube-kanaal creëren

1. Klik rechtsboven op « Registreren »

2. Er zijn twee mogelijke scenario's:U hebt al een GMAIL account: in dit geval kunt u zich gewoonweg registreren met uw GMAIL account (dit kan ook met uw privé mailadres)U hebt geen GMAIL account: in dit geval is het nodig er een vooraf te creëren en het er daarna te gebruiken voor de registratie

3. Na het inloggen, klik op uw profiel (rond icoon rechtsboven) en klik vervolgens op « Kanaal creëren »

4. Klik op « Maak uw eigen naam » aan de rechterkant van het scherm

5. Kies een naam voor uw Youtube-kanaal (naam van uw salon)

6. Klik op « Accepteer de algemene voorwaarden » en klik op « Aanmaken »

7. U kunt de volgende stap overslaan door op « Later » te klikken helemaal onderaan de pagina (u kunt de gegevens later invullen)

8. Gefeliciteerd, uw Youtube-kanaal is gecreëerd ! 🎉

9. Op de pagina van uw nieuw kanaal, aan uw linkerkant, kunt u klikken op « Video's » waar u video's kunt bewerken, verwijderen en toevoegen aan uw kanaal.

Een video toevoegen aan uw Youtube-kanaal

1. Begin met het klikken op « video's » aan de linkerkant op de pagina van uw Youtube-kanaal

2. Klik vervolgens op « upload video »

3. Selecteer uw video

4. Daarna moeten de details van de video ingevuld worden. Dit gezegd zijnde, kunt u alle gevraagde informatie negeren behalve het gedeelte « publiek » waar u moet aanduiden of de video gepast is voor kinderen of niet

5. Klik vervolgens op « Volgende »

6. Sla deze stap over (de video-elementen) en klik daarna nogmaals op « Volgende »

7. Ten slotte kunt u bij deze laatste stap kiezen om de video enkel zichtbaar te maken voor degenen die de link ontvangen. Om dit te doen, klikt u op het tweede punt

8. U hebt zonet een video toegevoegd aan uw Youtube-kanaal

9. Het volstaat nu om de Youtube-link van deze video te kopiëren door op de drie kleine puntjes van de video te klikken en daarna op « Link kopiëren »

10. Voeg deze video nu toe aan uw Salonkee-pagina door het volgende aan te klikken: « Mijn Salon », daarna op « Afbeeldingen & video's » en tenslotte op « Videos ». Het enige wat u hier nog moet doen is de gekopieerde Youtube-link plakken.

11. Gefeliciteerd, u hebt zonet een video toegevoegd aan uw Salonkee-pagina !

Video met uitleg hier te vinden: