Hoe (vaak) sluit je de kassa af met Salonkee?

Wanneer en hoe sluit je de kassa af voor de kasopmaak?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Belangrijk om te weten

De functies *rond onze digitale kassa en producten zijn alleen beschikbaar met het Plus of Business pakket. Mocht u geïnteresseerd zijn en wanneer deze functies nog niet actief zijn in uw Salonkee profiel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en vraag een 14-dagen vrijblijvende demo aan! 😀

Met Salonkee kunt u zo vaak als uzelf wilt de kassa afsluiten (dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks) voor de kasopmaak.

Een kasopmaak met Salonkee uitvoeren betekent eenvoudig het afsluiten van de huidige dag en tegelijkertijd van de dagen ervoor. Met andere woorden, wanneer u de kassa eenmaal goed heeft afgesloten, is het niet meer mogelijk om iets te veranderen van die dag en alle voorgaande dagen.

Dit gezegd, ook als u de kassa niet elke dag wilt afsluiten (omdat u bijvoorbeeld in het weekend pas de kasopmaak van de hele week wilt maken), raden wij u aan om altijd in het systeem aan te geven welk bedrag u uit de kassa opneemt (voor een bankstorting bijvoorbeeld). Inderdaad, het bedrag dat u in het systeem registreert komt overeen met uw kas geld voor de volgende dag. Als u het stortingsbedrag niet registreert, gaat het systeem de volgende dag verder met het totaal bedrag dat in het systeem is aangegeven (incl. het afgenomen stortingsbedrag).

In de procedure voor het uitvoeren van de dagelijkse kas afsluiting, leggen we u uit hoe u een kassa (volledig) kunt afsluiten. Dit is iets wat u kunt doen zodra u zeker weet dat alles klopt en er niets meer veranderd hoeft te worden op deze dag en alle voorgaande dagen.

Vervolgens tonen we u de procedure voor het uitvoeren van een geldopname voor een bankstorting, zonder dat er een kas afsluiting hoeft plaats te vinden. Dit kan handig zijn voor diegene die elke dag het bedrag van de kassa aangeven, maar bijvoorbeeld alleen in het weekend (of één keer per maand) de kas in zijn geheel willen afsluiten.

Procedure - Uitvoeren van de dagelijkse kas afsluiting

Dit gedeelte legt uit hoe u een dagelijkse sluiting kunt uitvoeren (met of zonder geldopname voor een bankstorting).

Om uw kassa te sluiten, *volgt u de volgende stappen:

• Open het menu "Kassa";

• Klik vervolgens op "Dagafsluiting";

• Op deze pagina zult u de financiële details van de huidige dag terug vinden (omzet, betalingsmethode, kassasaldo, etc.);

• De twee meest belangrijke vakken zijn: **

• Deze twee vakken moeten gecontroleerd worden om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn gemaakt.

(Wanneer er voor elke klant is afgerekend met de juiste geselecteerde betaalmethode en de salon opnames en/of stortingen in de kassa heeft geregistreerd; dan is er geen reden waarom deze twee vakken niet overeen zouden komen met de *werkelijkheid);

• Indien er bedragen niet overeenkomen, raden we u aan om de "Transactie geschiedenis" te openen en de fout(en) te analyseren en/of corrigeren;

• Indien deze vakken correct zijn, duidt u dan eerst linksboven aan wie op het moment bezig is met de dagafsluiting en klik daarna rechtsboven op de groene knop "De dag afsluiten";

• Een venster zal openen en u de volgende twee keuzes geven:

1 - "Dagafsluiting uitvoeren MET natellen van geldinhoud"

Selecteer deze knop alleen als u een fout in het kassaldo hebt die u niet kunt vinden. Hier kunt u al uw *waarden ingeven. Het systeem laat u dan het verschil zien tussen wat er in de kassa moet liggen en wat u daadwerkelijk in de kassa heeft. Selecteer dan "Bevestig de correctie van het kassaldo" om dit tekort aan te geven en het officieel te corrigeren, om vervolgens "De dag afsluiten" aan te klikken.

2 - "Dagafsluiting uitvoeren ZONDER natellen van geldinhoud"

Indien u de vakken **(creditcard en kassaldo) gecontroleerd hebt om te zien of de bedragen overeenkomen en correct zijn, selecteer dan deze knop om de kas afsluiting in één stap uit te voeren!

• Tot slot hoeft u het systeem enkel nog te vertellen hoeveel u uit de kassa gaat opnemen (het verschil dat overblijft is het kasgeld voor de volgende dag) - voer het op te nemen bedrag in het vakje "Opname voor bank (einde van de dag)" in en klik op "Opname voor bank".

• Als u die dag geen geld opneemt en het voor de volgende dag wilt achterlaten, dan hoeft u de laatste stap niet te doen - laat dit veld gewoon leeg. Dit heeft geen invloed op de dagelijkse afsluiting die wordt uitgevoerd.

Gefeliciteerd! u hebt zonet een afsluiting van de kassa uitgevoerd.

Onthoud u dat de kas afsluiting uitgevoerd kan worden wanneer u maar wilt, het is niet verplicht om dit elke dag te doen. U kunt het ook annuleren in geval van een fout door simpelweg op de rode knop "Dagafsluiting annuleren" te selecteren.

Hieronder vindt u een video die u de procedure toont (van een salon die besluit om de afsluiting uit te voeren en 500 euro op te nemen voor een bankstorting)

Procedure - Een geldopname voor een bankstorting *uitvoeren (zonder kas afsluiting)

Indien u wenst de dag te inventariseren en aan te geven hoeveel u uit de kassa wilt opnemen (of niet) zonder voor een "officiële" afsluiting te gaan, kunt u de volgende stappen volgen:

U volgt de volgende stappen om de dagafsluiting uit te voeren:

• Open het menu "Kassa";

• Klik vervolgens op "Dagafsluiting";

• Op deze pagina zult u de financiële details van de huidige dag terug vinden (omzet, betalingsmethode, kassasaldo, etc.);

• De twee meest belangrijke vakken zijn: **

• Deze twee vakken moeten worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn gemaakt.

(Wanneer er voor elke klant is afgerekend met de juiste geselecteerde betaalmethode en de salon opnames en/of stortingen aan de kassa heeft geregistreerd; dan is er geen reden waarom deze twee vakken niet overeen zouden komen met de werkelijkheid);

• Indien er bedragen niet overeenkomen, raden we u aan om de "Transactie geschiedenis" te openen en de fout(en) te analyseren en/of corrigeren;

Als u na deze actie besluit om geen geld uit de kassa op te nemen en het saldo achter te laten zoals het is voor de volgende dag; dan bent u hier klaar.

Aan de andere kant, als u geld uit uw kassa wilt opnemen en het verschil als kasgeld voor de volgende dag wilt achterlaten, zonder dat u de afsluiting functie hoeft door te lopen, volg dan deze stappen:

• Blijf in het menu "Kassa";

• Selecteer vervolgens "Geldstortingen en opnames";

En volgt u de stappen 1 t/m 5;

1. Selecteer "Geldopname";

2. Duidt het type van de opname aan;

3. Vul het opgenomen bedrag in;

4. Voeg een opmerking toe;

5. Kies vervolgens de werknemer die de opname aan het uitvoeren is en beëindig met "Bevestigen" om de opname te voltooien.

Hieronder nog een keer alles getoond in een video:

U beslist wanneer u een "echte" afsluiting van de kassa wilt maken en maakt zo de balans op van alle operaties van de huidige dag en de dagen ervoor.

Nogmaals, wees er zeker van dat alles in orde is voordat u een officiële afsluiting maakt. Sluit in geval van twijfel af zonder de knop te gebruiken zoals uitgelegd in dit tweede deel van het artikel en sluit wanneer alles in orde is af.

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw Salonkee-contact of stuur ons een e-mail op contact@salonkee.com. De eenvoudigste manier om contact op te nemen is via onze chat, die u kunt starten door :

• Rechtsboven in het venster op uw profiel te klikken;

• Selecteer "Ik heb hulp nodig";

• En vervolgens op "Stuur ons een bericht".

Zo komt u rechtstreeks in contact met ons support team die zo snel mogelijk zal proberen te reageren!

Tot ziens,