Alle collectiesSalonkee Pro Tool SupportDigitale kassa & Producten
Hoe kunt u WooCommerce koppelen met Salonkee Pro
Hoe kunt u WooCommerce koppelen met Salonkee Pro

Deze gids is bedoeld om de integratie van WooCommerce met uw Salonkee Pro Shop te vergemakkelijken.

Marketing avatar
Geschreven door Marketing
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De integratie van Salonkee Pro met WooCommerce verandert de manier waarop u uw voorraden beheert door de voorraadwaarden in realtime bij te werken:

1. ⏰ Realtime updates: wanneer er iets wordt verkocht, zowel online via WooCommerce of in de winkel via Salonkee Pro, wordt het voorraadniveau aangepast om de nieuwe hoeveelheid weer te geven. Deze integratie zorgt ervoor dat uw onlineklanten de actuele beschikbaarheid zien en dat uw personeel kan vertrouwen op accurate voorraadinformatie.

2. 📦 Voorraadwaarden op de pagina met hoofdproducten: op de pagina met hoofdproducten in Salonkee Pro vindt u een aparte kolom met de vooraadwaarden. Hier kunt u snel een blik werpen op de beschikbare hoeveelheid per product. Wanneer er iets wordt verkocht, worden deze aantallen in realtime aangepast, zodat u in één oogopslag over de juiste informatie beschikt.

3. 📃 Pagina met productdetails: wanneer u de detailpagina van een specifiek product bekijkt, ziet u het huidige voorraadniveau voor dat item. Deze pagina geeft meer gedetailleerde informatie over het item, zoals de verkoopgeschiedenis en eventuele lopende bestellingen die van invloed zijn op het voorraadniveau.

Deze gids is voor bestaande WooCommerce-gebruikers:

• Ga naar het navigatievenster van uw WooCommerce Dashboard

• Klik op WooCommerce

• Klik op Settings (Instellingen)

• Klik op het tabblad Advanced (Geavanceerd)

• Klik op het subtabblad Rest API

• ● Klik op Create an API key (Een API-sleutel aanmaken)

• Kies de gewenste beschrijving

• Zoek uw e-mailaccount om een user (gebruiker) in te stellen

• Stel de Permissions (rechten) in op Read/Write (Lezen/schrijven)

• Klik op Generate an API key (Een API-sleutel genereren)

• Het volgende scherm zal verschijnen. Zorg ervoor dat u de Consumer key (Consumentensleutel) en Consumer secret (Consumentengeheim) kopieert en plakt en op een veilige plek bewaart. U heeft ze nodig om uw WooCommerce winkel te koppelen met Salonkee Pro. Dit zijn de API-inloggegevens voor uw online winkel.

• Klik op de Salonkee Pro-interface op Producten

• Klik in de zijbalk op Online Winkel en selecteer vervolgens WooCommerce door op Winkel aansluiten te klikken.

• Vul de API-inloggegevens in die u zojuist heeft opgeslagen

• Vul de url van uw Salonkee webpagina in en klik op Verbinden

Er zal een laadsymbool verschijnen terwijl de winkel wordt opgezet. Ondertussen gebeuren de volgende dingen:

1. Online producten worden op conflicten met lokale producten gecontroleerd met behulp van corresponderende barcodes (EAN's).

2. Als er sprake is van een productconflict, verschijnt er een rode melding zoals in de onderstaande afbeelding. Kies of u de conflicterende producten wilt bijwerken en klik op Nu Bijwerken.

Uw online verkoopdashboard is bedoeld om een duidelijk overzicht te geven van uw voorraden van zowel online als fysieke winkellocaties. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de verkoopprestaties van uw producten in de online-winkel te controleren.

Als u uw producten automatisch in uw onlinewinkel wilt publiceren, ga dan naar Productenlijst in Salonkee Pro:

• Selecteer de producten die u online beschikbaar wilt maken. Handige tip: U kunt de optie Bulkbewerking gebruiken om meerdere producten tegelijk te selecteren, door op de 3 puntjes naast Producten te drukken.

• Selecteer de gewenste producten en klik op Selectie bewerken, als u bulkbewerking heeft gebruikt. Anders kunt u gewoon op het gewenste product klikken.

• Selecteer de optie Eshop activeren en klik op Bevestigen. De geselecteerde producten worden automatisch in uw webwinkel gepubliceerd. U kunt deze procedure ook uitvoeren als u slechts 1 product kiest en op Product inschakelen op de webshop klikt en daarna op Bevestigen:

Weergave bulkbewerking:

Weergave enkele bewerking:

• Als u het winkelsymbool naast de productnaam ziet, betekent dit dat deze producten beschikbaar zijn in de onlinewinkel.

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met ons supportteam via de chat op Salonkee Pro of stuur een e-mail naar support@salonkee.nl (Nederland), of support@salonkee.be (België).

Uw Salonkee Team