Ondersteuning Marketing
Hoe kan je een Facebook-post boosten (Meer mensen bereiken)?
Hoe kan je een Facebook-post boosten (Meer mensen bereiken)?
Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Facebook geeft u de mogelijkheid om in de reclame te komen met de "Boost Post" functie, een efficiënte en goedkope manier om de inhoud van uw Facebook-pagina beter zichtbaar te maken!

Dit artikel bespreekt de voordelen en toont een gids om u te helpen uw Facebook berichten te stimuleren.

De voordelen van het stimuleren van een Facebook-publicatie

Het is een snelle en eenvoudige manier om te adverteren op Facebook. Inderdaad, het proces is zodanig simpel zodat iedereen in staat is om hun publicatie in slechts enkele minuten te sponsoren.

Het stimuleren van een publicatie is ook een goede manier om reclame op Facebook te starten.

Het stimuleren van een Facebook-post in 5 stappen

Stap 1: Kies een Facebook-post

U kunt een nieuwe of oudere publicatie kiezen. Kies er één waarvoor er minimale interactie is geweest. Zoals eerder gezegd, het heeft geen zin om te betalen om een publicatie te stimuleren die in eerste instantie niet succesvol was.

Ga voor meer informatie naar het tabblad "Statistieken" op uw Facebook-pagina en ga dan naar "Berichten".

Zodra u de voor u meest relevante publicatie hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Bericht boosten" die aan de rechterkant verschijnt.

Her venster zou er zoals onderstaande afbeelding uit moeten zien en verschijnt dan op uw scherm.

Aan de rechterkant kunt u een voorbeeld van uw gesponsorde publicatie bekijken op de geselecteerde reclameblokken (hier de grijze pagina als voorbeeld).

Aan de linkerkant laat Facebook u de verschillende opties zien om uw publicatie een "boost" te geven.

Stap 2: Kies uw publiek

Deze stap is misschien wel de belangrijkste.

U zult selecteren wie uw gesponsorde publicatie zal zien (het publiek) en waar uw advertenties zullen verschijnen in de advertentieruimtes van Facebook (de plaatsingen).

Begin met het klikken op "Bewerken" rechtsboven in de sectie "Doelgroep" om het geslacht, de leeftijd en de locatie van de mensen die u wilt bereiken in te stellen.

Het systeem zal u onderaan de pagina vertellen of de geselecteerde selectie niet te "klein" of te "groot" is. Probeer tussen de 30 en 60 duizend mensen te blijven. Daarvoor moet je "spelen" met de straal in km van je plaatsen.

Stap 3: Bepaal uw budget en de duur van uw campagne

Nu moeten we het budget dat u gaat investeren en de duur van uw campagne bepalen.

1) Begroting

Meestal brengt Facebook kosten in rekening voor het afdrukken.

Dit betekent, hoe meer u in een hoger budget steekt, hoe meer mogelijkheid u heeft om een groter aantal mensen in uw publiek te bereiken.

Indien ik bijvoorbeeld 30€ inleg, kan ik tussen de 1100 en 3200 mensen (volgens de schattingen van Facebook) op 100.000 mensen bereiken.

Welk budget moet ik kiezen?

Indien u geen idee heeft hoeveel u moet investeren, investeer dan 15€ voor 3 dagen en bekijk de resultaten. Als de resultaten bemoedigend zijn, kunt u altijd meer budget toevoegen (Facebook zal u dit voorstellen met de "Boost again" knop).

2) Duur

Kies minstens 2 dagen.

Mensen zullen niet noodzakelijkerwijs de eerste keer op uw publicatie reageren. Sommigen moeten er wellicht meerdere keren aan worden blootgesteld voordat ze met de publicatie in aanraking komen.

Zo simpel is het.

Dat is het, het moeilijkste deel is voorbij.

Nog een paar klikken en uw publicatie wordt gesponsord en gepromoot door Facebook!

Stap 4: Valideer uw promotie

Deze stap is cruciaal.

Dit is het moment waarop u uw creditcard neemt en op Facebook gaat betalen.

Selecteer eerst het advertentieaccount waarop u uw campagne gaat lanceren (indien u geen advertentieaccount heeft, moet Facebook u vergezellen om er een aan te maken).

Kies dan de betaalmethode. In principe stelt Facebook u de betalingsmethode voor die aan uw advertentieaccount is gekoppeld, maar u kunt deze altijd wijzigen.

Tenslotte hoeft u enkel nog op de blauwe "Booster"-knop rechtsonder te klikken om uw Facebook-publicatie een boost te geven.

Houd er rekening mee dat uw advertentie zal worden nagekeken.

Indien het voldoet aan de reclamevoorschriften van Facebook, zal het binnen 24 uur worden goedgekeurd.

Zo niet, dan moet u een andere sponsoren!

Stap 5: Analyseer de resultaten van uw promotie

U kunt op elk moment de resultaten van uw promotie analyseren, of deze nu in uitvoering is of voltooid. Het doel van deze analyse is om de werkelijke impact van uw sponsoring te meten.

Was de stimulans effectief?

Hoeveel mensen hebt u bereikt?

Hoeveel resultaten heeft u bereikt? En aan welke prijs?

Om de resultaten van uw promotie te analyseren, gaat u gewoon naar de Pub Space van uw Facebook-pagina en kiest u de advertentie die u wilt analyseren.

Het analyseren van de resultaten kan u helpen om de werkelijke impact van uw promoties te meten en te zien, en of :

• Het ene type publicatie beter werkt dan het andere

• Het ene publiek beter reageert dan het andere

• Het doel is bereikt of niet. Hoeveel kost een videoweergave mij? Een interactie? Een klik? Een aankoop?