Communicatie & Marketing
Hoe maak je een marketingcampagne met Salonkee (E-mail & SMS Nieuwsbrief)?
Hoe maak je een marketingcampagne met Salonkee (E-mail & SMS Nieuwsbrief)?

Met Salonkee kunt u eenvoudig communiceren met uw klanten via gerichte e-mail & SMS-campagnes.

Gaetan Bertrand avatar
Geschreven door Gaetan Bertrand
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vereiste

Zorg er eerst voor dat in uw klantenbestanden de vakjes onder "Nieuwsbrieven" zijn aangevinkt (rechtsonder op de afbeelding):

Indien deze vakjes niet zijn aangevinkt, kan de klant in kwestie niet worden geselecteerd bij het maken van e-mail- of sms-campagnes.

Waarschuwing: Vink deze vakjes enkel aan als de klant daadwerkelijk toestemming heeft gegeven zoals vereist door de GDPR-wetgeving (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679).

Procedure

Na het aanvinken van de Nieuwsbrief-vakjes in de klantenbestanden, kunt u 2 soorten campagnes aanmaken:

Voor elk type campagne zijn de eerste stappen hetzelfde:

1. Klik bovenaan op "Nieuwsbrieven";

2. Op deze pagina vindt u alle campagnes die in het verleden zijn gemaakt;

3. Om een nieuwe campagne aan te maken, klikt u op de "+" in de rechterbovenhoek;

4. Klik nu op "SMS" of "E-mail" om het type campagne te kiezen dat u wilt en klik vervolgens op "Verder";

5. Geef een naam aan uw campagne en klik op "Campagne creëren";

6. U kunt nu een lijst van klanten genereren naar wie u de campagne wilt sturen dankzij de verschillende filters die u kunt gebruiken (aan de linkerkant);

7. Verschillende filters staan tot uw beschikking:

• Geslacht - Indien u wilt filteren op mannen of vrouwen;

• Verjaardag - U kunt filteren op de leeftijd van uw klanten (enkel als deze gegevens in uw klantenbestanden bestaan);

• Verjaardagsmaand - U kunt alle mensen selecteren die in een bepaalde maand jarig zijn;

• Aantal afspraken - Min. en Max. en afspraken;

• Afspraken tussen - Filter op klant afhankelijk van hun laatste bezoek(en);

• Taal - Filter op de taal, die tevens gedefinieerd is in het klantenbestand (SMS-verzending);

• Diensten - Filter op keuze van de in het verleden uitgevoerde diensten.

Gebruik één of meerdere filters tegelijk en klik dan op "Toepassen" rechtsonder in de filters om de volledige lijst van klanten te genereren die aan de betreffende filters voldoen.

Belangrijke informatie : Houd er rekening mee dat u ook uw volledige klantenlijst kunt selecteren (waarvan de vakjes voor de nieuwsbrief in hun klantenbestand zijn aangevinkt) zonder dat u de filters hoeft te doorlopen. Klik gewoon op "Toepassen" om uw volledige klantenlijst te genereren!

U kunt ook handmatig zoeken en klanten toevoegen door een zoekopdracht uit te voeren in de linkerbovenhoek van uw pagina!

Natuurlijk kunt u, zodra de lijst is aangemaakt, ook klanten één voor één verwijderen door simpelweg op de "-" aan de rechterkant van de lijst te klikken.

Rechtsboven op de pagina ziet u het aantal geselecteerde klanten in de verzendlijst.

Door te klikken op "Opslaan" rechtsonder in het scherm, kunt u deze campagne opslaan als een Concept/Draft en deze later opnieuw openen om dan verder af te ronden.

Het is na deze stap (het genereren van klantenlijsten) dat de volgende stappen verschillen afhankelijk van de keuze van het type campagne: E-mail of SMS.

E-mail Campagne

Na het genereren van uw klantenlijst en het klikken op "Verder", wordt u nu naar de pagina doorverwezen voor het maken van de e-mail campagne die u wilt verzenden.

U heeft de keuze tussen verschillende basis templates (eerste deel "Standaard templates") of de keuze om een template te selecteren dat in de laatste campagnes werd gebruikt (tweede deel "Laatst gebruikte templates").

Nadat u uw template heeft geselecteerd, kunt u deze bewerken (tekst, foto's,.. toevoegen) door de inhoud in uw e-mail opmaak te slepen. Dit alles is mogelijk dankzij het juiste icoon in het systeem:

U kunt inhoud (kolommen, tekst, afbeeldingen, een knop of een scheidingsteken) toevoegen door eenvoudigweg uw geselcteerd icoon in de e-mail opmaak te slepen.

U kunt ook op "Verdeler" aan de rechterkant klikken om scheidingstekens (kolommen) toe te voegen. Dit doet u opnieuw op dezelfde manier, door ze rechtsreeks in de e-mail opmaak te slepen.

Tot slot kunt u ook klikken op "Body" aan de rechterkant en meer algemene variabelen wijzigen (zoals de achtergrondkleur van de e-mail, enz.).

Na het slepen van alle benodigde inhoud in uw e-mail opmaak, kunt u erop klikken om deze dan verder te bewerken:

• Indien het om tekst gaat, kunt u op het blokje in de e-mail klikken en gewoon schrijven wat u wilt. Dan kunt u aan de rechterkant de kleur van de tekst, de grootte, enz. veranderen.

• Voor de foto's vraagt het systeem u aan de rechterkant om een foto van uw computer te selecteren of anders een internetlink waar deze foto zich (alleen) bevindt;

• enz.

Klik altijd eerst op het blokje dat u wilt bewerken in uw e-mail opmaak. Daarna kunt u aan de rechterkant de gewenste wijzigingen aanbrengen.

Wanneer de e-mail klaar is om te worden verzonden, klikt u rechtsonder op "Stuur".

Let op: eenmaal de e-mail verzonden is, kan dit niet meer ongedaan worden gemaakt.

Indien u de e-mail wilt opslaan als concept (zodat u deze later kunt bewerken en verzenden), klik dan op "Opslaan".

U vindt de huidige campagne op de eerste pagina als u op het menu "Nieuwsbrieven" klikt:

Hieronder kan u de procedure bekijken in een video:

-> Klik hier voor meer informatie over geautomatiseerde verjaardagse-mails.

SMS-campagne

Na het genereren van uw klantenlijst en het klikken op "Verder", gaat u nu naar de pagina voor het aanmaken van het type SMS die u wilt verzenden:

Om de SMS-campagne op te maken, klikt u gewoon in het blauwe gedeelte van de telefoon en begint u met het schrijven van uw SMS!

Let op:

• Vermijd het gebruik van speciale tekens van het type "ç" - het systeem zal u waarschuwen indien u dergelijke tekens gebruikt. De reden hiervoor is dat dit type karakter speciale codering vereist en soms kan tellen als 2 of zelfs 3 tekens wanneer het slechts één teken is;

• Dat brengt ons meteen bij het tweede punt: rechtsonder in de SMS kunt u het aantal gebruikte tekens opvolgen. Dit geeft u ook het aantal SMS'jes aan dat u zult sturen per bericht. Houd zeker rekening met dit aantal daar dit een invloed heeft op de kostprijs.

Aan de rechterkant geeft het systeem u dan een samenvatting van de opgemaakte campagne:

• SMS-prijs per eenheid;

• Aantal klanten dat de SMS zal ontvangen;

• Aantal SMS'jes dat u van plan bent te versturen;

• Totaal bedrag van uw campagne.

Deze som wordt gewoon toegevoegd aan uw volgende Salonkee-factuur.

Wanneer de SMS-campagne klaar is om te worden verzonden, klikt u rechtsonder op "Stuur".

Let op: éénmaal de SMS-campagne is verzonden, kan deze niet meer ongedaan worden gemaakt.

Indien u de SMS wilt opslaan als concept (zodat u deze later kunt bewerken en verzenden), klikt u gewoon op "Opslaan".

U kunt de huidige campagne op de startpagina terugvinden in de status "Opmaak", door te klikken u op het menu "Nieuwsbrieven":

Hier kan u de procedure bekijken in een video: